23 Αυγούστου 2013

Σαλος με αποκλεισμό φωτογραφίας της Αμμοχώστου που ηρθε πρωτη σε διαγωνισμο των Αυστριακων Αερογραμμων

Βροχή αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση των Αυστριακών αερογραμμών να απορρίψουν φωτογραφία της Αμμοχώστου, η οποία ψηφίστηκε πρώτη από το κοινό σε διαγωνισμό που διενήργησε η εταιρεία, μέσω της σελίδας της στο Facebook (στη οποια λιγο πιο κατω απο τον διαγωνισμο η εταιρια διαφημιζει την Ελλαδα). Οπως λενε οι Αυστριακοι (που απαντανε σε καθε σχολιο χρηστη!) το σκεφτονταν ως την τελευταια στιγμη αλλα δεν μπορουσαν να ανακηρυξουν νικητρια μια πολη που βρισκεται μεσα σε στρατιωτικη ζωνη και την οποια δεν μπορει να επισκευθει κανεις...

Οι φωτογραφίες με τις περισσότερες ψήφους θα «περνούσαν» στο επόμενο στάδιο όπου κριτική επιτροπή θα αποφάσιζε ποια θα έπαιρνε το βραβείο.
Η νικητήρια φωτογραφία θα κέρδιζε επαγγελματική φωτογράφηση με τον φωτογράφο Lois Lammerhuber στην επιλεγόμενη τοποθεσία. Σύμφωνα με όσα γράφει σε blog της η ιστοσελίδα hellenicleaders.com, η τεραστίων διαστάσεων φωτογραφία θα αναρτιόταν σε μεγάλο τοίχο του διεθνούς αεροδρόμιου της Αυστρίας με την εγγύηση ότι θα γινόταν προβολή της σε τουρίστες και ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο. Η φωτογραφία από την Αμμόχωστο, την οποία υπέβαλε ο φωτογράφος Γιαννάκης Βασιλειάδης, έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

Ωστόσο, όταν ανακοινώθηκαν οι νικητές, η φωτογραφία…απουσίαζε. Το λόγο που η φωτογραφία του Γιαννάκη Βασιλειάδη δεν ήταν ανάμεσα στις άλλες εξήγησαν μέσα από το blog τους οι Αυστριακές Αερογραμμές γράφοντας ότι:
Στην αρχή, δικαίως απογοητεύτηκαν οι κριτές καθώς ο νικητής του διαδικτυακού διαγωνισμού, μία φωτογραφία από την κυπριακή πόλη της Αμμοχώστου που κέρδισε 1,700 ψήφους, απέτυχε να περάσει. Σύμφωνα με τους όρους και κανονισμούς, δυστυχώς, οι κριτές δικαιούνταν να επιλέξουν μέρη με εύκολη πρόσβαση- έτσι η ψήφος έπρεπε να δοθεί σε άλλους συμμετέχοντες.

Η απάντηση αυτή δεν άφησε ευχαριστημένους τους ψηφοφόρους, με τις αερογραμμές να δέχεται αρνητικά σχόλια μετά την αιτιολόγηση της απόρριψης της φωτογραφίας που απεικονίζει την Αμμόχωστο. Το κύριο παράπονο των χρηστών οι οποίοι κατέκλεισαν την σελίδα της εταιρείας στο Facebook και καθώς και το blog της, είναι το γιατί επιτράπηκε να διαγωνιστεί η φωτογραφία αφού δεν θα επιλεγόταν εξ’ αρχής. Πολλοί μάλισταν υποστήριξαν ότι η απόρριψη έγινε για πολικούς λόγους. Έτσι οι Αυστριακές Αερογραμμές επέστρεψαν με νέα, επίσημη απάντηση σύμφωνα με την οποία:

«Όπως έχουμε πει και μέσα στο blog, το να προσεγγίσουμε την Αμμόχωστο έχει γίνει το πιο πολυσυζητημένο θέμα κατά τη διάρκεια της λήψης απόφασης των κριτών. Όπως βλέπετε, πρέπει όλη η ομάδα να βρίσκεται εκεί με μία μέρα ειδοποίηση. Το να μπούμε σε μία στρατιωτική ζώνη είναι δύσκολο ειδικά χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση. Γιατί αφήσαμε τη φωτογραφία μέσα "στο παιχνίδι"; Επειδή το συζητούσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή! Το σκεφτήκαμε πολύ αλλά τελικά αποφασίσαμε να επιλέξουμε το Παρίσι»

Name
H φωτογραφία νούμερο 1
Name
Η φωτογραφία νούμερο 2
Όντως, οι κανόνες του διαγωνισμού ξεκαθάριζαν ότι η τοποθεσία πρέπει να έχει εύκολη πρόσβαση και πως η κριτική επιτροπή με βάση τις φωτογραφίες που έχουν τις περισσότερες ψήφους θα επέλεγε τη νικητήρια.
Αυτό όμως που υποστηρίζουν πολλοί χρήστες ανάμεσα σ’ αυτούς και οι ψηφοφόροι είναι πως η μη εύκολη πρόσβαση συνδέεται άρρηκτα με το μήνυμα που θέλει να στείλει η φωτογραφία, αυτό δηλαδή της τουρκικής εισβολής.
Πάντως μέχρι και αυτή τη στιγμή, οι αερογραμμές δέχονται σωρεία παραπόνων τόσο στο facebook όσο και στο blog της. Για το δεύτερο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοί του site απαντούν σε κάθε χρήστη ατομικά.

http://www.sigmalive.com/news/local/61556#sthash.GJm4jxtl.dpuf