30 Αυγούστου 2013

«Χρυσό» στην Κορέα το τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών... Παιδια προσοχη στη λευχαιμια ομως...

Δεύτερη κατά σειρά τεράστια επιτυχία για τα ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας, αφού λίγη ώρα μετά τη δεύτερη θέση της Κατερίνας Νικολαΐδου στο σκιφ ελαφρών βαρών η Ελλάδα κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών, στη λίμνη Ντανζεόν.

Το ελληνικό πλήρωμα, αποτελούμενο από τους Γιώργο Κόνσολα, Λευτέρη Κόνσολα, Σπύρο Γιάνναρο και Παναγιώτη Μαγδανή, πήρε από την αρχή της κούρσας την πρωτοπορία και δεν την έχασε ως το τέλος, αφήνοντας δεύτερη τη Γερμανία και τρίτη την Ιταλία.

«Το φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου μας επιφύλασσε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ενώ περιμένουμε και το διπλό το Σάββατο. Αυτό δείχνει ότι η δουλειά που ξεκίνησε με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 είναι στη σωστή κατεύθυνση και όλη η ομάδα δουλεύει ιδανικά. Οι προσπάθειές μας είναι να συνεχίσουμε και να πάμε την ελληνική κωπηλασία πιο ψηλά από την προηγούμενη τετραετία», δήλωσε για τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών ο πρόεδρος της κωπηλατικής ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς.

Η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται αύριο το πρωί, με τη συμμετοχή των Παναγιώτη Μαγδανή και Σπύρου Γιάνναρου στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, που θα αρχίσει στις 09:33 (ώρα Ελλάδας). Ο Νίκος Αφεντούλης πήρε τη δεύτερη θέση στον Γ΄ τελικό του στο σκιφ ελαφρών βαρών και κατετάγη 14ος.