06 Αυγούστου 2013

Την Κυριακή η πορεία μνήμης Ισαάκ-Σολομού (βίντεο)Την ερχόμενη Κυριακή 11 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία μοτοσικλετιστών στη μνήμη των ηρώων Σολομού Σολομού και του Τάσου Ισαάκ, η οποία διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Μνήμης.

Στη Λευκωσία οι μοτοσικλετιστές θα συγκεντρωθούν στο περίπτερο Οκτάγωνο στο Στρόβολο στις 7.30 το πρωί. Στη Λεμεσό η συγκέντρωση θα γίνει στο χώρο στάθμευσης του K-Cineplex στις 7.30 το πρωί και στη Λάρνακα στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς στις 8 το πρωί. Στην ελεύθερη Αμμόχωστο η συγκέντρωση θα γίνει στον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας στις 8.30 το πρωί και στην Πάφο στο χώρο στάθμευσης του Παφιακού Σταδίου στις 6.30 το πρωί.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο μέρη:

Α. Διήμερη Πορεία Μοτοσικλετιστών κατά μήκος της Νεκρής ζώνης με εκκίνηση την Πάφο και τερματισμό την Δερύνεια.

Η πορεία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 9 Αυγούστου. Θα περάσει από ιστορικά σημεία θυσίας και μνήμης, τα Φυλακισμένα Μνήματα, τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, τα οδοφράγματα Αστρομερίτη, Αγίου Δομετίου και Λήδρα Πάλας και διάφορα ακριτικά χωριά. Η διανυκτέρευση θα γίνει στο χωριό Μάμμαρι.

Στο ταξίδι θα τηρηθούν αυστηρά οι κανόνες που τίθενται από την οργανωτική επιτροπή:
  • Αποφυγή των προκλήσεων προς τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα.
  • Τήρηση των οδηγιών που θα δίνονται από τους συνοδούς.
  • Αυστηρή τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Β. Την καθιερωμένη πορεία μοτοσυκλετιστών την Κυριακή 11 Αυγούστου από όλες τις πόλεις της Κύπρου, προς το κοιμητήριο Παραλιμνίου μέσω του οδοφράγματος της Δερύνειας.sigmalive.com/news/local/59050#sthash.liLDqV0J.UJND0P3l.dpuf