04 Αυγούστου 2013

Ο Ιησούς μου δείχνει τον δρόμο

Κώστας Γιαννακίδης

«Επισήμως δεν μας έχουν πει τίποτα. Ανεπισήμως, μέχρι και σφαίρες έχουν ρίξει στις πινακίδες μας. Εμείς, όμως, θα γεμίσουμε την Εύβοια με αυτές». Δεν πρέπει να έμεινε πολλή δουλειά. Πιθανότατα η Εύβοια είναι πρώτη στον κόσμο σε πινακίδες για τον Ιησού ανά χιλιόμετρο. Στα βόρεια, τις βλέπεις παντού. Ποιοι τις τοποθετούν; Οι άνθρωποι με τους οποίους συνομιλώ. Μέλη της Ευαγγελικής Εκκλησίας -«δεν είμαστε αιρετικοί, απλώς εφαρμόζουμε όσα λέει το ευαγγέλιο».

Είδα δεκάδες πινακίδες τους, ίσως και πάνω από εκατό. Με μηνύματα για τον Ιησού, τις αμαρτίες και το σκοτάδι -σαν να ακούς Αμερικανό τηλε-ευαγγελιστή. Μερικές από αυτές είναι, όντως, τρυπημένες από σφαίρες. Εννοείται ότι όλες έχουν τοποθετηθεί παρανόμως, αλλά η τροχαία κάνει τα στραβά μάτια. Το ίδιο και η ορθόδοξη εκκλησία. Ούτως ή άλλως, το μήνυμα δεν είναι «ανταγωνιστικό» και σε γενικές γραμμές είναι αποδεκτό από τους χιλιάδες ανθρώπους που κάνουν θρησκευτικό τουρισμό στην Εύβοια. Άλλωστε και να ήθελαν όλοι να ακολουθήσουν αυτήν την Εκκλησία, δεν έχει πού να τους στεγάσει.

Τους βρήκα σε ένα χαμηλό κτίσμα στο Πευκί, να ετοιμάζονται για μία μουσική βραδιά. Πράοι, ευγενείς, ήρεμοι. Με εκείνο το χαμόγελο που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν κάτι δεν πάει καλά σε σένα ή σε εκείνους, αλλά δεν σου αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι πιο ευτυχισμένος.




protagon.gr