31 Αυγούστου 2013

Μολις το γατάκι ακουσε οτι οι ΗΠΑ κάνουν πίσω (λόγω Άγγλων) αρχισε να νιαουρίζει-Πόυτιν: "Παντελής ηλιθιότητα" τα περί χημικών όπλων από τον Άσαντ

Που ηταν κρυμμενο το γατάκι όλες τις προηγούμενες μέρες; Ήταν απασχολημένο με το να αδειάσει τη βάση που έχουν στη Συριά ή να διαπραγματευτεί με τους αμερικάνουν να του δώσουν άλλη για να την κάνει από τη Συρία;

Την πλέον σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για το ενδεχόμενο επίθεσης κατά της Συρίας από τους Αμερικανούς.
Ο Ρώσος ηγέτης χαρακτήρισε "παντελή ηλιθιότητα" τα όσα λέγονται περί επίθεσης του καθεστώτος Άσαντ με χημικά όπλα κατά ανταρτών αλλά και αμάχων.

Ο ίδιος κάλεσε τον Νομπελιστά Ειρήνης - όπως είπε - Ομπάμα να αναλογιστεί προτού αποφασίσει μια επέμβαση και τα θύματα που θα υπάρξουν από αυτή. Μάλιστα σύμφωνα με το πρακτορείο "Ριο Νοβόστι" χαρακτήρισε "προβοκάτσια" τη χρήση χημικών όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες η ρωσική πλευρά ανέφερε πως η χρήση χημικών όπλων έγινε από αντάρτες, που προμηθεύτηκαν τα χημικά από άλλες αραβικές χώρες που επιθυμούν την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν ως επιθετική ενέργεια κατά της Συρίας που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο μια επίθεση κατά της Συρίας χωρίς την άδεια των Ηνωμένων Εθνών.