16 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται «πεινασμένος»... διόρισαν 100 μετακλητούς χωρίς πτυχία και χωρίς καν τυπικά προσόντα...

Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου

Κάποτε ο Χότζας* που ήταν δήμαρχος για πολλά χρόνια κατηγορούνταν από τον αντίπαλο του για διαφθορά, σκάνδαλα, λαμογιές και υπεξαιρέσεις.

Οι πολιτικοί του φίλοι τον πίεζαν για να απαντήσει στις συνεχείς κατηγόριες, αλλά αυτός έλεγε και ξανάλεγε ψύχραιμος κι ωραίος ότι θα μιλήσει λίγο πριν πάνε οι ψηφοφόροι στις κάλπες! Ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν, γιατί αυτός ξέρει, όσα οι αντίπαλοι του θα κάνουν χρόνια να μάθουν!

Έφτασε λοιπόν εκείνη η μέρα, αν και οι καταγγελίες είχαν πολλαπλασιαστεί και το χωριό είχε… σκανδαλιστεί, τόσο που δεν πήγαινε άλλο!

Όμως αντί για δικαιολογίες ή άλλα επικοινωνιακά τρικ, ο δήμαρχος Χότζας ανέβηκε στο βήμα και απλά παραδέχθηκε ότι είναι έτσι και χειρότερα! Ομολόγησε νέτα σκέτα, καταμεσής στην πλατεία του χωριού τις λαμογιές, τις κλεψιές και τις ψευτιές του!

Είπε δημόσια και φωναχτά: «Ναι, όσα λέει ο αντίπαλός μου για μένα, είναι όλα αλήθεια! Όλα αυτά τα χρόνια σας έκλεβα και σας κορόιδευα! Δεν έπρεπε να με εμπιστευθείτε! Όμως, τώρα το κάνατε και ύστερα από τόσες κλεψιές… χόρτασα κι αφού χόρτασα στο εξής, σας υπόσχομαι ότι θα είμαι έντιμος και θα παράγω τίμιο έργο!

Δείτε όμως τον αντίπαλό μου πόσο… πεινασμένος φαίνεται και αναλογισθείτε πόσα χρόνια πρέπει να υποστείτε την πείνα, τη λαιμαργία και την εκμετάλλευση του έως ότου χορτάσει κι αυτός! Έως ότι φτάσει στο δικό μου επίπεδο! Το επίπεδο του… χορτασμένου!».

Πώς μου ήρθε στο μυαλό αυτή η «ιστορία» του Χότζα; Διαβάζοντας πάλι την είδηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε 100 μετακλητούς υπαλλήλους στη βουλή χωρίς να διαθέτουν καν τα τυπικά προσόντα! Δηλαδή χωρίς πτυχίο ΑΕΙ και προκαλώντας την απογοήτευση και γκρίνια… 4000 άλλων στελεχών του κόμματος.

Ναι ο «αντίπαλος» έρχεται… πεινασμένος. Όσο γι αυτό που είπε ο Χότζας ότι εκείνος χόρτασε και πλέον θα παράγει έργο, φυσικά και δεν ισχύει για το πολιτικό κατεστημένο. Θα παραμείνει αδηφάγο, διεφθαρμένο και ιδιοτελές. Η ιστορία έδειξε (και απέδειξε) ότι δεν χορταίνει με τίποτε…

*Ο Νασρεντίν Χότζας ήταν μυθολογικό πρόσωπο, υποκείμενο ανεκδότων των Σούφι, θρησκευτικών Μωαμεθανών σοφών που δίδασκαν τον λαό με παροιμίες και ανέκδοτα. Προτίμησα το παράδειγμα του Χότζα, γιατί στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, τα τουρκικά «φοριούνται» πολύ…

melinakarapanagiotidou.blogspot.gr