27 Σεπτεμβρίου 2013

Ψάχνουν απόστρατο αξιωματικό που επικοινώνησε με το δολοφόνο

Τον απόστρατο αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων, Γιώργο Δ., που επικοινώνησε με τον Γ. Ρουπακιά λίγο πριν τη δολοφονία του Π. Φύσσα αναζητά τώρα η αστυνομία καθώς από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του δράστη υπάρχουν τουλάχιστον δύο κλήσεις, που η μια οδηγεί στον επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη και η άλλη στον εν λόγω απόστρατο.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες ο Ρουπακιάς είχε τηλεφωνήσει σε έναν χρυσαυγίτη με το όνομα, Ευθύμιος Κ. ενώ για μια κλήση προς κάποιον Αντώνη Τ. υποστήριξε στην απολογία του ότι του είχε τηλεφωνήσει ο γιος του με τον οποίο ήταν φίλοι. Κλήση δέχτηκε ο Γ. Ρουπακιάς και από κάποιον Θεοφάνη Σ. ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο άτομο.

Πάντως ο Γ. Ρουπακιάς στην απολογία του φρόντισε να καλύψει τον επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Πατέλη με τον οποίο συνομίλησε αμέσως μετά τη δολοφονία. Εκτός όμως από τον Πατέλη ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα επιχείρησε να αντιστρέψει οποιαδήποτε μαρτυρία που τον ήθελε να φτάνει στο σημείο εσπευσμένα και είπε ότι βρισκόταν από ώρα στην περιοχή και μάλιστα σε κοντινή καφετέρια και όταν πήγε στο αυτοκίνητό του, που το είχε σταθμεύσει κανονικά, δέχθηκε επίθεση.

Ωστόσο τα όσα υποστηρίζει ο Γ. Ρουπακιάς καταρρίπτονται από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και αστυνομικών. Ένας από τους φίλους του Π. Φύσσα, είπε στους αστυνομικούς: "Το εν λόγω όχημα σταμάτησε στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορία, σε απόσταση πέντε περίπου μέτρων από το σημείο, που βρισκόταν ο Φύσσας. Μέσα στο όχημα υπήρχε ένα άτομο, το οποίο το οδηγούσε".

"Καταπέλτης" για τα όσα ισχυρίζεται ο Ρουπακιάς είναι και ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας, ο οποίος κατέθεσε: "Το αυτοκίνητο αυτό ήταν παρκαρισμένο, πιο σωστά θα έλεγα σταματημένο γιατί δεν είχε παρκάρει, στο δρόμο ακριβώς που έγινε το συμβάν και ήταν τοποθετημένο αντίθετα της κατεύθυνση κυκλοφορίας".

Μεταξύ των αυτοπτών είναι και μια φίλη του Π. Φύσσα, η οποία κατέθεσε ότι στο ίδιο αυτοκίνητο με τον Ρουπακιά ήταν και ένα άλλο άτομο, που κατάφερε ωστόσο να διαφύγει επιχειρώντας μάλιστα να χτυπήσει και έναν αστυνομικό.

"Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέβηκε και πήρε αγκαλιά το παιδί και κάτι έκανε. Τότε, ήρθε η αστυνομία και βγήκε ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο, προσπάθησε να χτυπήσει έναν αστυνομικό και μετά έφυγε τρέχοντας", είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Στην έρευνα που ακολούθησε της δολοφονίας στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα κινητό τηλέφωνο, που ανήκει σε ένα από τα άτομα με τα οποία είχε επικοινωνήσει ο δράστης πριν την επίθεση.

Μάλιστα ο δράστης είπε πως το εν λόγω άτομο είναι φίλος του και το είχε ξεχάσει εκεί από την προηγούμενη μάλιστα μέρα. "Μια ημέρα πριν που είχε δώσει το κινητό του, είναι αυτό που βρέθηκε στο αυτοκίνητό μου και κατασχέθηκε. Είχα ξεχάσει ότι μου έδωσε το κινητό του γι' αυτό τον κάλεσα", είπε στην απολογία του ο Γ. Ρουπακιάς.

megatv.com