16 Σεπτεμβρίου 2013

Μακελειό στην Ουάσινγκτον με αρκετούς νεκρούς (μιλούν και για 8) και τραυματίες (pics)

Πυροβολισμοί και θύματα σε Ναυτική Βάση στην Ουάσινγκτον. Σε εξέλιξη η επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών.

Πυροβολισμοί με 4 νεκρούς και 8 τραυματίες στο Κέντρο Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον. Ένα από τα θύματα είναι άνδρας της αστυνομίας και ακόμα ένα, άνδρας της ομάδας security της βάσης. Τα υπόλοιπα θύματα είναι εργαζόμενοι.
Άγνωστοι άνοιξαν πυρ μέσα σε κτίριο Διοικητηρίου - Naval Sea Systems Command Headquarters (NAVSEA) του Κέντρου Πολεμικού Ναυτικού, όπως επιβεβαίωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας Anthony Clay. Πρόκειται για το μεγαλύτερο από τα 5 Διοικητήρια της Βάσης.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 08:20 (15:20 ώρα Ελλάδας). Οι Αρχές επιβεβαίωσαν τον αριθμό των θυμάτων. Ένα από τα θύματα σώθηκε από ελικόπτερο της αστυνομίας που τον παρέλαβε από την ταράτσα του κτιρίου. Ο ένας από τους δύο δράστες χτυπήθηκε από πυρά των ανδρών της αστυνομίας.





Αυτή την ώρα η Αστυνομία και το FBI αναζητούν τον δεύτερο δράστη ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί. Ο ύποπτος κρύβεται μέσα στο κτίριο.

Το Ναυτικό ανακοίνωσε ότι μέσα στη Βάση εργάζονται τουλάχιστον 3.000. Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για 12 άτομα που έχουν δεχθεί πυροβολισμούς. Ανάμεσα τους και αστυνομικοί.

Οι πληροφορίες ήταν από την αρχή συγκεχυμένες καθώς σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές τα άτομα που άνοιξαν πυρ ήταν συνολικά τρία.

Λόγω του περιστατικού ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς την Ουάσινγκτον ενώ οι Αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να μην κυκλοφορούν κοντά στην περιοχή. Κλειστά θα παραμείνουν έξι σχολεία για λόγους ασφαλείας.