02 Σεπτεμβρίου 2013

Bροχή τα ονόματα για τη δημαρχία Αθηνών -Με βαρύ πολιτικό όνομα η ΝΔ

Νωρίς ξεκίνησε η μάχη της Αθήνας, μετά την απόφαση του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου να ανοίξει πρώτος το παιχνίδι των δημοτικών εκλογών και να χρίσει υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και να ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του, όχι μόνο θα εκπροσωπηθεί σε πολλούς δήμους, αλλά θα διεκδικήσει δυναμικά την είσοδό του στον δεύτερο γύρο.

Αν και προεξοφλημένη από καιρό, η κίνηση του κ. Μιχαλολιάκου περιορίζει σημαντικά το εύρος των επιλογών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σχετικά με το πρόσωπο που θα δώσει τη μάχη της Αθήνας με τη στήριξη του κυβερνητικού κόμματος. Το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά τώρα ένα βαρύ πολιτικό όνομα με μεγάλη διεισδυτικότητα στο κεντροδεξιό και δεξιό ακροατήριο.

Κάποια σενάρια θέλουν τον νυν υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ως την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή, καθώς οι υψηλές επιδόσεις του σε κρίσιμους για την πρωτεύουσα τομείς, όπως αυτοί της παραβατικότητας, της λαθρομετανάστευσης κ.ά., μπορούν να του εξασφαλίσουν τη νίκη. Ο ίδιος επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ότι δεν επιθυμεί τη μετακίνησή του από την εκλογική του περιφέρεια, την Κέρκυρα.

Το προηγούμενο διάστημα μεταξύ των ονομάτων που κυκλοφόρησαν ήταν και αυτό της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη, η οποία έχει το πλεονέκτημα της πρωτιάς στην Α΄ Αθηνών, δεν δείχνει όμως να επιθυμεί να δώσει τη συγκεκριμένη μάχη.

Ενα βαρύ όνομα που θα μπορούσε να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων απέναντι στον Ηλία Κασιδιάρη είναι ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος έχει διεισδυτικότητα στο δεξιό και κεντροδεξιό ακροατήριο.