16 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Είστε στημένοι γιατί ξεβρακώσατε τον Αλέξη δημοσιοποιώντας τη θέση του γερμανικού αδερφού κόμματος για το κατοχικό δάνειο

[Καλά σας λέει ρε!! Δεν μπορούσατε κι εσείς να το θάψετε λίγο το θεματάκι; Ήταν ανάγκη να το βγάλετε τη μέρα της συνέντευξης του Τσίπρα στη ΔΕΘ; Η Handelsblatt που πήρε στον γερμανό κομμουνιστή τη συνέντευξη, δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει; 

Προσέξτε πως ενώ το μεσημέρι έγινε προσπάθεια μέσω Παπαδημούλη να αμφισβητήσουν ότι ο γερμανός της αριστεράς τάχθηκε κατά της διεκδίκησης του κατοχικού δανείου, τώρα δεν αμφισβητούν πλέον ότι το είπε, αλλά τα έχουν με όσους το έκαναν γνωστό!!]

Σε προσπάθεια ενός «επικοινωνιακού μηχανισμού σε Ελλάδα και Γερμανία», που προφανώς έχει κυβερνητικές αναφορές, ώστε να εμφανιστεί διάσταση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το γερμανικό αριστερό κόμμα Die Linke, αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα που προέκυψε με το κατοχικό δάνειο. Το ζήτημα ανακινήθηκε όταν ο επικεφαλής του Die Linke φάνηκε να κρατά αποστάσεις από τις ελληνικές αξιώσεις και έτσι να εκθέτει τους «συντρόφους» του στην Ελλάδα για το θέμα.


Σε άτυπη ενημέρωση της Κουμουνδούρου αναφέρεται ότι η επίσημη θέση του Die Linke, όπως διατυπώθηκε σε συνέντευξη της συμπροέδρου του, πρόσφατα σε ελληνική εφημερίδα «είναι ευνοϊκή προς την διεκδίκηση αποζημίωσης».

Το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, προχωρά περισσότερο: Εκφράζει την απορία του, ου μην και τη δυσφορία του, για το γεγονός ότι το θέμα ετέθη και στη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Στο άτυπο σημείωμα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Δημιουργούν εντύπωση και ερωτηματικά η ταχύτητα με την οποία από την Παρασκευή το βράδυ που ετέθη το ζήτημα από το Αλέξη Τσίπρα κινητοποιήθηκε ο επικοινωνιακός μηχανισμός σε Ελλάδα και Γερμανία ώστε να γίνει το ζήτημα πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας, άσχετο με την ουσία της συνέντευξης του Ρίξινγκερ, και να επανέρθει στην Ελληνική πολιτική σκηνή με συναφή δημοσιεύματα και ερώτηση στη συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τέτοιου τύπου ερωτήσεις, συνηθίζουν να τις θέτουν μόνο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, «ξεχνώντας» ότι έχουν περάσει πολλές κυβερνήσεις από τότε που έφυγαν οι Γερμανοί από την Ελλάδα».

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «ακόμα και η τελευταία κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία επικαλείται κάθε λίγο και λιγάκι την πατρίδα και τον πατριωτισμό μόνο κατ’ ευφημισμό, όχι μόνο δεν έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία για το σοβαρό θέμα του κατοχικού δανείου, αλλά δεν έχει τολμήσει καν να το θέσει προς συζήτηση ενώπιον της Άνγκελα Μέρκελ. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι, η γερμανική Αριστερά και συγκεκριμένα το Die Linke, όχι μόνο δεν θα φέρουν εμπόδια στα δίκαια ελληνικά αιτήματα, αλλά θα στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο να επιλυθεί το μακροχρόνιο πρόβλημα. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει για τη σημερινή κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία μάλλον τα έχει βρει με την Άνγκελα Μέρκελ και δεν επιθυμεί να ταράξει την ησυχία των Γερμανών».