26 Σεπτεμβρίου 2013

Ε, ρε, πραξικόπημα που τους χρειάζεται!

Θάνος Οικονομόπουλος

Δεν είμαστε με τα καλά μας! Καταντήσαμε όχι μόνο να παίρνουμε στα σοβαρά και να εισάγουμε στον δημόσιο διάλογο τις αρλούμπες της διαδικτυακής "επικαιρότητας" ( στην οποία, άκουσον Κύριε, καταφεύγουν και εν ενεργεία υπουργοί για να.... διαφημίζονται!), αλλά να τις επεκτείνουμε κι' όλας αναδεικνύοντάς τες σε "θέματα" με επίσημες τοποθετήσεις στην Βουλή!

Φαντάζομαι πως θα μάθατε από την ανάρτηση μια κάποιας "Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων"-ΚΕΕΔ- ότι το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, οι απόστρατοι και οι έφεδροι θα... κάνουν πραξικόπημα στην Ελλάδα! Και ενώ οι μεν καλαμπουρτζήδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρήκαν μια πρώτης τάξεως αφορμή να διοχετεύσουν το χιούμορ τους (εντός η εκτός εισαγωγικών...) στο facebook και το twitter, την ίδια ώρα βρέθηκε και... "ο κουφός" (κατά το γνωστό ανέκδοτο με το κουφό λιοντάρι...) που έφερε με πάσα σοβαρότητα και επισημότητα το θέμα στην Βουλή! Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, με τον συνήθη στόμφο του "προειδοποίησε" (ή μήπως ήθελε να... προκαλέσει τους ανόητους της άλλης πλευράς;) " να μην τολμήσουν κάποιοι να εκμεταλλευθούν το γεγονός και να αρθρώσουν το σύνθημα «Σαμαράς η τανκς», γιατί θα είναι απλά φαιδροί..."!

Η αποθέωση του παραλόγου, έγκειται στο ότι ο ίδιος ο κ. Παπαδημούλης λίγα μόλις λεπτά πριν, στην διάρκεια της ίδιας παρέμβασής του , είπε (αναφερόμενος στις πληροφορίες για εισαγγελικό έλεγχο περί την συγκεκριμένη ανάρτηση) πως "τέτοιες ανακοινώσεις χρήζουν ψυχιατρικής έρευνας και όχι αντιμετώπιση με πολιτικές η δικαστικές συσκέψεις...". Μια χαρά θα ήταν αν έμενε σ' αυτό. Αλλά... δεν άντεξε!

Είναι ν' απορεί κανείς με το τι μυαλά κουβαλάνε κάποιοι στο πολιτικό μας σύστημα -και αναφερόμαστε σε όλο το... "συνταγματικό τόξο". Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές που θα περίμενε κανείς από όλα τα κόμματα και όλες τις... πλευρές τους να επιδείξουν την μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα, συνέπεια και επίγνωση των ευθυνών τους προ των τεράστιων προβλημάτων της κοινωνίας, το μικροπολιτικάντικο DNA του "πολιτικού προσωπικού" μας, με ελάχιστες φευ εξαιρέσεις σ' ολόκληρο το φάσμα, δεν δείχνει να καταλαβαίνει Χριστό! Κολλημένοι στα πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη, τις εντυπώσεις της στιγμής και της "ατάκας", ψαρεύοντας στις ψηφοθηρικές σκοπιμότητες που σε μεγάλο βαθμό ενοχοποιούνται για τα χάλια που καταντήσαμε. Δεν μπορούν (γιατί δεν θέλουν...) να βρουν ούτε μιας σπιθαμής κοινό τόπο για να συμφωνήσουν τουλάχιστον στα αυτονόητα- αυτά για τα οποία πιέζουν η διάχυτη αγωνία και η απόγνωση της κοινωνίας. Δεν κατόρθωσαν καν ν' αρθούν στο ύψος των περιστάσεων (παρά τις πρώτες ευοίωνες ενδείξεις...) μετά το σοκ του εγκλήματος της ΧΑ και να καθίσουν όλοι μαζί να βρουν τον αποτελεσματικό τρόπο να λιώσουν, μια και καλή, τον ελλοχεύοντα κίνδυνο της δημοκρατίας μας. Η κάθε "πλευρά" θεώρησε ότι της προσφέρεται "ευκαιρία" να εξασφαλίσει πόντοuς στα σημεία... Εύκολα ξέπεσαν σε ηλιθιότητες περί "δύο άκρων" από την μια, και "κυβερνητικής κάλυψης" των νεοναζιστικών κτηνών από την άλλη, δεν κατόρθωσαν ν' αποφύγουν την πρόκληση να "κερδίσουν"- οι ανόητοι!- πόντους από ένα τυφώνα που απειλεί την δημοκρατική τάξη. Και τους ίδιους...

Κυκλοφόρησαν κάποια σενάρια περί σκέψεων της ναζιστικής ΧΑ να παραιτηθεί σύσσωμη η κοινοβουλευτική της ομάδα, προκειμένου να προκαλέσει εκλογές. Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί η κίνηση θα της γυρίσει μπούμερανγκ. Ναζιστές είναι, όχι πανηλίθιοι. Δείτε, όμως, πως αντέδρασε σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: αντί να καταγγείλει την(έστω σ' επίπεδο πρώτης σκέψης...) αντιδημοκρατική και υπονομευτική της ουσίας των θεσμών και της συνταγματικής τάξης κίνηση της ΧΑ και να συνεννοηθεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα κόμματα για τους τρόπους αντίδρασης του... κανονικού πολιτικού κόσμου σε μια τέτοια περίπτωση εκτροπής, βγήκε "παλικαρίσια" στη Βουλή (πάλι δια στόματος Παπαδημούλη...) ο ΣΥΡΙΖΑ και "ξεκαθάρισε" πως αν υποτεθεί ότι η ΧΑ οδηγήσει σε εκλογές, τότε το κόμμα του θα... τις μετατρέψει σε "διπλό δημοψήφισμα", και κατά της ΧΑ αλλά και κατά του μνημονίου!

Δηλαδή; Τους... ψιλοβολεύει, έστω και από σπόντα, η (υποτιθέμενη...) αντιδημοκρατική στρατηγική της ΧΑ; Τρελάθηκαν πλήρως, ή βάλθηκαν να μας τρελάνουν όλους μας;

http://www.iefimerida.gr/node/123579#ixzz2g1IAH7nV