18 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-ΕΛΑΣ: Εσπευσε για να σκοτώσει ο δράστης της δολοφονίας-Τι βρέθηκε στο σπίτι του

Πήγε στο Κερατσίνι για να σκοτώσει ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο συλληφθείς ομολόγησε ότι δεν ήταν παρών στην αρχική συμπλοκή και ότι ειδοποιήθηκε για να «ενισχύσει» την ομάδα των ακροδεξιών που είχαν ήδη εμπλακεί στο επεισόδιο.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., την ώρα που «βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδιο-συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ατόμων,σε καφετέρια επί της οδού Παν. Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, ο δράστης έφτασε με το αυτοκίνητό του. Αφού το πάρκερε, κατέβηκε και με το μαχαίρι που κρατούσε, κατάφερε δύο τραύματα στο αριστερό ημιθωράκιο του θύματος. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που ενεργούσε περιπολία και ενημερώθηκε απο το κέντρο αμεσης δράσης για τη συμπλοκή, προσέτρεξε στο περιστατικό. Την ώρα που οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, το θύμα είχε ήδη δεχτεί τα χτυπήματα ενώ αυτόπτες μάρτυρες υπέδειξαν ως δράστη τον 45χρονο, που συνελήφθη επι τόπου. Στον χώρο της συμπλοκής και σε κοντινή απόσταση απο το αυτοκίνητό του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα στιλέτο με ίχνη αίματος.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του δράστη, στη Νίκαια, κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer). Όπως κατέθεσε η σύζυγός του, στο σπίτι υπήρχαν ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής, τα οποία απομάκρυνε μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις κατάλαβε ότι επίκειται η σύλληψή του, ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης τηλεφώνησε στη σύζυγό του και της ζήτησε να πετάξει στα σκουπίδια οτιδήποτε μπορούσε να τον συνδέσει με την Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με την δήλωση του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης επισκεπτόταν τα τοπικά γραφεία της Χ.Α. πέντε με έξι φορές την εβδομάδα. Χθες το βράδυ, στην καφετέρια του Κερατσινίου, έγινε «λεκτική συμπλοκή» μεταξύ του θύματος και χρυσαυγιτών, οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν και «ενισχύσεις», ένας εκ των οποίων ήταν και ο δράστης.


Του Γιάννη Σουλιώτη
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ