16 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Αν οι ναζί είναι άκρο, αυτός ο φασίστας τι είναι; «Λιντσάρετε τον Πάχτα»

Τάκης Καραγιάννης

Στο 2ο δευτερόλεπτο ακούγεται η έκφραση «μπράβο λεβέντη». Αφήστε στην άκρη το εάν ο Πάνος Καμμένος ενσαρκώνει την έννοια του λεβέντη και προχωρήστε το βίντεο στο 40ο δευτερόλεπτο. Θα ακούσετε τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να προτρέπει τον κόσμο να λιντσάρει τον Χρήστο Πάχτα. Θα θυμάστε, λογικά, πως πρόκειται για τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Εκλεγμένος δηλαδή.


Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ την παρουσία της βίας, λεκτικής και σωματικής, στην καθημερινότητα που τίποτα δεν προκαλεί εντύπωση. Υπό άλλες συνθήκες, όχι μόνο σε μια κανονική χώρα, αλλά και στην προ δεκαετίας Ελλάδα, τώρα ο Καμμένος θα βρίσκονταν αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για προτροπή σε βιαιοπραγίες και για ηθική αυτουργία σε περίπτωση επίθεσης στον Πάχτα. Αναλογιστείτε που αλλού θα μπορούσατε να ακούσετε πρόεδρο κόμματους που βρίσκεται στη Βουλή να καλεί τον κόσμο να λιντσάρει δήμαρχο. Στην Μπουρκίνα Φάσο και στη Ρουάντα ενδεχομένως.

Μη γελιόμαστε. Εκεί έξω υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου που διψά για αίμα. Δεν χόρτασε από αυτό του Χατζηδάκη, δεν κορέστηκε με τα γιαούρτια στον Πάγκαλο, δεν ξεδίψασε με την εικόνα του Τσοχατζόπουλου με τις χειροπέδες. Είναι ακόμη εκεί και ζητά εκδίκηση, όσο οι υπόλοιποι κάθονται και αναρωτιούνται που ήταν κρυμμένοι ολα τα προηγούμενα χρόνια.

Υ.Γ: Αναμένεται επόμενο βίντεο με δηλώσεις για την καταδίκη της βίας. Απ' όπου κι αν προέρχεται.



protagon.gr