03 Σεπτεμβρίου 2013

Τους κάνουν πλάκα οι αμερικάνοι: Λήξη συναγερμού για Συρία! Οι πύραυλοι στη Μεσόγειο ήταν τεστ Ισραηλινών και Αμερικανών

Λήξη συναγερμού για τη Συρία, καθώς όπως μετέδωσε το Reuters, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε από κοινού με τους Αμερικανούς, πυραυλική δοκιμή στη Μεσόγειο.

Νωρίτερα, ρωσικά ραντάρ «έπιασαν» δύο βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου με κατεύθυνση ανατολικά.

Ακολούθησε ένα θρίλερ για το αν πρόκειται να το πρώτο χτύπημα των Αμερικανών κατά του Άσαντ, τελικά όμως τα διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν ότι οι δύο πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα.

Λίγη ώρα μετά το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμή για να ελέγξει τη λειτουργία της αντιπυραυλικής ασπίδας στη Μεσόγειο. Όπως υποστήριξε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, εκτοξεύτηκε μόνο ένας πύραυλος. Το αμερικανικό Ναυτικό είχε ειδοποιηθεί για τη δοκιμή, χωρίς ωστόσο να έχει άμεση εμπλοκή.

Εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού αρχηγείου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έσπευσε να διευκρινίσει ότι κανένας πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε από αμερικανικό πλοίο στη Μεσόγειο.