15 Σεπτεμβρίου 2013

Λίγο γράψιμο στα παπάρια μας θέλουν και θα έρθουν τρέχοντας: Ρώσικη επιτροπή έρχεται στην Αθήνα

ΚΑΝΕΝΑΝ, μα κανέναν όμως σύμμαχο δεν έχουν μέσα στην ΕΕ οι στόκοι και το γράψιμο που φάγανε από τον Σαμαρά, τον τελευταίο καιρό, μπορεί να φέρει ως αποτέλεσμα, να αφήσουν τις μεγαλοστομίες και να κάνουν καμία επένδυση να βοηθήσουν τη μόνη χώρα μέσα στην ΕΕ που τους βλέπει φιλικά

«Ο διάλογος δεν διακόπηκε, συνεχίζεται. Αλλά θα πρέπει να προηγηθούν νέες διαβουλεύσεις»

Η Μόσχα στέλνει στην Αθήνα την πρόεδρο του ρωσικού συμβουλίου, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη διεύρυνση των διμερών σχέσεων.

Όπως σημειώνει η ίδια η κ. Ματβιένκο, είναι έντονο το ενδιαφέρον από ρωσικές εταιρείες για ΔΕΠΑ, ΟΛΘ και ΟΣΕ, ενώ και "το ενδιαφέρον της Gazprom για τη ΔΕΠΑ παραμένει".

"Ο διάλογος δεν διακόπηκε, συνεχίζεται. Αλλά θα πρέπει να προηγηθούν νέες διαβουλεύσεις" αναφέρει, συμπληρώνοντας πως οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι, μαζί με ελληνική εταιρεία, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ΟΣΕ, ενώ παράλληλα καλοβλέπουν μια λύση-πακέτο, με συμμετοχή και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ώστε η πρόταση.

Επίσης, θα συζητηθούν οι σχέσεις των δύο χωρών, τα εμπόδια στη διεύρυνσή τους και η κρίση στη Συρία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "ερχόμαστε με πρόσκληση του ελληνικού Κοινοβουλίου και στοχεύουμε να θέσουμε σε δραστηριότητα και τις διακοινοβουλευτικές επαφές και τη διεύρυνση της νομοθετικής βάσης στις διακρατικές μας σχέσεις, την προοπτική ανάπτυξης των σχέσεων ανάμεσα σε περιφέρειες των δύο χωρών.

Θα έχουμε συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, θέλουμε να συζητήσουμε και την κατάσταση στο επίκαιρο και καυτό θέμα της κρίσης στη Συρία, να εκθέσουμε τις θέσεις, τα επιχειρήματά μας και θα θέλαμε να κατανοήσουμε τη θέση των εταίρων μας, στην Αθήνα, για το θέμα".