15 Σεπτεμβρίου 2013

Απίθανος Αλέφαντος: Δείτε τι λέει για τον προπονητή της εθνικής μπάσκετ

Βλέπω την Εθνική μπάσκετ σε αυτό το Ευρωπαϊκό, μιλάμε για ή του ύψους ή του βάθους, τη διαλύουν κάτι Φινλανδίες και κάτι Σλοβενίες, Τρινκιέρι γελοία κατάσταση! Επειδή έλεγε αμπελοφιλοσοφίες και γινόταν συμπαθής στους δημοσιογράφους, είχε παρουσιαστεί ως σπουδαίος προπονητής.

Μόνο φυσιογνωμικά που τον βλέπεις, δεν μπορείς να τον δεις ως προπονητή! Μαλλί, γυαλιά, κιλά, δεν μπορεί άνθρωπος με τέτοιο στιλ να σε πειθαρχήσει. Δεν τον σέβονται οι παίκτες, δεν τον φοβούνται. Άσε που δεν υπάρχουν -στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον που το ξέρω- χοντρούληδες προπονητές με τέτοιο στιλ καλλιτεχνικό να έκαναν επιτυχίες τα τελευταία 20 χρόνια! Για το μπάσκετ δεν ξέρω, αλλά δεν θυμάμαι κάποιον με τέτοιο στιλ.

Είδα το Μπορντό-Παρί Σεν Ζερμέν, χάλια ήταν η Μπορντό, έδινε χώρους στην Παρί. Θα είμαι ευχαριστημένος με την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη. Πρέπει να προσέξει την άμυνα και τα χαφ ο Μίτσελ. Το 4-4-2 σε αυτό το ματς θα είναι παρακινδυνευμένο. Ο Σαβιόλα σέρνει το όνομά του. Πίσω από το όνομά του σέρνεται.

Ο Μήτρογλου είναι όλα τα λεφτά, αν έβαζε ο Σαβιόλα 6 γκολ σε 2 ματς όπως ο Μήτρογλου θα παραμιλάγανε εδώ πέρα όλοι. Ο Μήτρογλου είναι ο παικταράς, δεν είναι μόνο τα γκολ, βλέπεις τους δύο παίκτες πώς κινούνται στο γήπεδο, τις μάχες που δίνουν, δεν υπάρχει σύγκριση. Ο Μήτρογλου πρέπει να στηριχτεί από τον Μίτσελ. Ήταν ανέκδοτο που στην πρεμιέρα με την Καλλονή αλλά και στη Λιβαδειά τον είχε έξω από την 11άδα.

Πρέπει να εξασκείται και στα απ΄ ευθείας φάουλ ο Μήτρογλου, αυτός πρέπει να τα χτυπάει, το είχα ξαναπεί παλιότερα, μπορεί να γίνει σπεσιαλίστας. Δεν έχει άλλον παίκτη ο Ολυμπιακός καλύτερο για τα απ΄ ευθείας φάουλ. Το αριστερό του πόδι είναι φοβερό. Μπορεί να βάλει πάνω από 30 γκολ φέτος σε αυτό το αδύναμο ελληνικό πρωτάθλημα!

Καλός ήταν ο Βάις, έκανε μερικά καλά μπασίματα. Ο Μανωλάς έδωσε μεγάλη ταχύτητα πίσω. Ο Μεντζανί κάνει λάθη, δεν έχει και ταχύτητα. Ο Σαλίνο έφευγε ωραία μπροστά, είναι γρήγορος, όμως με καλή αντίπαλη ομάδα θα δυσκολευτεί. Άριστος τερματοφύλακας έδειξε ότι είναι ο Ρομπέρτο.

Στο κέντρο βάζει τον Σάμαρη όπως έβαζε ο Βαλβέρδε τον Ορμπάιθ. Μπροστά από τα δύο σέντερ μπακ, να παίρνει τη μπάλα και να τη μοιράζει δεξιά και αριστερά. Δεν ξέρει τόση μπάλα ο Σάμαρης σαν τον Ορμπάιθ, δεν μπορεί να κάνει και μεγάλες κούρσες, όπως δεν μπορούσε κι ο Ορμπάιθ. Με τέτοιες ομάδες όμως σαν την Ξάνθη του ανύπαρκτου προπονητή Καραγεωργίου, δεν έχει πρόβλημα. Γιατί δεν έστελνες ρε Καραγεωργίου έναν επιθετικό σου να πιέζει τον Σάμαρη όταν έπαιρνε την μπάλα; Δεν έβλεπες ότι από εκεί ξεκίναγε το παιχνίδι του Ολυμπιακού;

Με την Παρί Σεν Ζερμέν το δίδυμο Σάμαρη-Μασάντο δεν μπορώ να δω πώς θα τη βγάλει… Θα έχουμε προβλήματα εκεί αν παίξει πάλι αυτό το δίδυμο. Εγώ θέλω να δω έναν Ολυμπιακό με παίκτες που θα μπουν να αφήσουν τα κορμιά τους στο γήπεδο. Δεν είμαι απαισιόδοξος. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός μπορεί την ισοπαλία. Δεν τον πιστεύω για μεγάλο προπονητή τον Μπλαν.

Ο Γιαταμπαρέ είναι καλός παίκτης, μου άρεσε ότι παρά το ύψος του είναι γρήγορος και ελαφρύς, ξέρει και μπάλα. Καλός παίκτης είναι, χώνεται και στους χώρους. Μόλις βρει τα πατήματά του αυτός στον Ολυμπιακό, θα βοηθήσει.

Ο Νίνης δεν είναι για εκεί που τον έβαλε ο Στέφενς στον ΠΑΟΚ. Ποιος να κόψει στον ΠΑΟΚ, όταν τον βάζει δίπλα στον Τζιόλη. Από τη μια ο Τζιόλης αργός, από την άλλη ο Νίνης αδύναμος, μη τρεχαλατζής και με πολλά κορμιά να βρίσκει μπροστά του, άθλια κατάσταση.

Θα πούμε περισσότερα για τον Ολυμπιακό εδώ το πρωί της Τετάρτης, μετά το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.

πηγη: www.sportdog.gr