06 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγαλη καινοτομια Αδωνι!! Σεμιναρια σε νεους διοικητες νοσοκομειων

Πρωτοφανες στην Ελλαδα οπου ολοι νομιζουν οτι ξερουν τα παντα...

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στρώνει στη δουλειά - και όχι μόνο - τους νεοδιορισθέντες διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων!

Από Δευτέρα, με τον χαρτοφύλακά τους ανά χείρας, τα νέα «κεφάλια» των νοσοκομείων της χώρας, ξεκινούν ταχύρυθμα μαθήματα με στόχο να μάθουν να διοικούν σωστά τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Τα μαθήματα-εξπρές θα διαρκέσουν τρεις ημέρες και θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) από στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Η εκπαίδευση που θα γίνει στους νέους διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων, θα αφορά κυρίως την ορθή διαχείριση των οικονομικών του νοσοκομείου τους. Αν συνυπολογίσουμε μάλιστα και την ύπαρξη των δανιστών, οι οποίοι έχουν επιβάλει - μέσω του μνημονίου - βασικά σημεία που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα από τους επικεφαλής των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Τι περιλαμβάνουν τα.... μαθήματα δια χειρός υπουργείου Υγείας:

  • Εκτέλεση προϋπολογισμών χωρίς υπερβάσεις
  • Εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών
  • Δημοσίευση ισολογισμών
  • Πλήρη ένταξη αναλυτικής λογιστικής και πληροφοριακών συστημάτων στα νοσοκομεία
  • Βελτίωση παροχής υπηρεσιών

Οι νέοι διοικητές και υποδιοικητές δεν έχουν πολλά χρονικά περιθώρια, αφού ημερομηνία για τη δημοσίευση των ισολογισμών φτάνει και είναι στο τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει πως μέχρι τότε πρέπει να είναι έτοιμοι.

Έτσι, τα - κάπως μεγαλούτσικα - πρωτάκια, θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στον στόχο τους, όπου δεν είναι άλλος από τις καλύτερες επιδόσεις, αφού λίγο μετά θα αξιολογηθού πάνω σε αυτές...

Αν για κακή τους τύχη δεν τα καταφέρουν, απλά θα δουν την πόρτα του ΕΣΥ - της εξόδου του για την ακρίβεια - χωρίς δεύτερη ευκαιρία.