04 Σεπτεμβρίου 2013

Στουρνάρας: Πιο «χαλαρά» φέτος τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Για την επόμενη χρονιά και με την αυστηρή προϋπόθεση να έχουμε πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα τοποθέτησε ο Γιάννης Στουρνάρας τη διαπραγμάτευση για ελάφρυνση των φόρων.

«Είμαστε σε καλό δρόμο στο επτάμηνο. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς ακόμη γι’ αυτό θα ήθελα να συγκρατηθούμε.
Δεν θέλω να στερήσουμε όπλα από την κυβέρνηση όταν έρθει η ώρα να γίνει σημαντική διαπραγμάτευση μετά από λίγους μήνες» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος μιλώντας για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο υποστήριξε ότι κάθε μείωση φόρου είναι θετική αλλά από την άλλη μεριά «η κυβέρνηση χάνει έσοδα»!

Ο ίδιος, προανήγγειλε ελάφρυνση των κριτηρίων που είχαν θεσπιστεί πέρυσι για την παροχή του επιδόματος θέρμανσης καθώς απορροφήθηκαν μόνα τα 80 εκ. από τα συνολικά 260 εκ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα: «Σκοπεύουμε να ελαφρύνουμε τα κριτήρια, να δούμε τι δεν πήγε καλά, μήπως δεν υπήρξε ενημέρωση».

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για «πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση» με την τρόικα για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να αποδείξουμε στην τρόικα ότι η εκκαθάριση σε λειτουργία αφήνει στο δημόσιο μεγαλύτερη περιουσία από ό,τι θα έκανε η πτώχευση».