23 Σεπτεμβρίου 2013

Χ. Αθανασίου: Άκαιρο το Συμβούλιο Αρχηγών για τη βία... εξάλου έρχεται το αντιρατσιστικό που θα λύσει το πρόβλημα της βίας των δύο άκρων

Άκαιρη θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, την σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, καθόσον «μπορεί όχι αδίκως να εκληφθεί ως παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης».

Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως προβλέπεται εκ του ρόλου της, μένει σιωπηλή όλες αυτές τις ημέρες κατά τις οποίες εξελίσονται οι κινήσεις των δικαστικών αρχών σε σχέση με τη δράση της Χρυσής Αυγής, αφού - όπως υπενθυμίζεται - κάθε δικαστική έρευνα είναι αυτόνομη και μόνον η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να κρίνει εάν το νεοναζιστικό μόρφωμα πρέπει να κηρυχθεί εγκληματική οργάνωση κατά το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.

Συνεπώς, όπως έλεγαν έγκυρες πηγές από το υπουργείο Δικαιοσύνης οποιαδήποτε ανάμειξη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου στις δικαστικές κινήσεις δεν θα προσφέρει τίποτα ουσιαστικό - το αντίθετο. Με το αυτό το σκεπτικό διαφωνεί και με την σύγκληση στην παρούσα φάση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επιπροσθέτως ο κ. Αθανασίου επιμένει ότι είναι επαρκές το υπάρχον νομικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων ενεργειών και κρίνει ότι οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς. Σημειώνεται, πάντως, ότι σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

ΤΟ ΒΗΜΑ