03 Σεπτεμβρίου 2013

Μούφα η είδηση για τουρκικό πολεμικό που μπλόκαρε ο μισός ελληνικός στόλος...

«Τουρκικό πολεμικό πλοίο» (υποτίθεται) ξεκίνησε από τη βάση του στην Τουρκία και κάπου έξω από την Κέα το μπλοκάρισε ο – περίπου – μισός ελληνικός στόλος. Επτά πολεμικά, ενώ αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πετούσαν από πάνω τους βραδιάτικα. Αυτά σημειωνόταν στην «είδηση» στο διαδίκτυο και σε χρόνο ρεκόρ αναπαραγόταν ακρίτως κατά κόρον.

Στις 23:00 ρωτήσαμε σχετικώς προς επιβεβαίωση ή διάψευση ανώτερη στρατιωτική πηγή του ΓΕΕΘΑ, η οποία διέψευσε κατηγορηματικώς το γεγονός προσθέτοντας τα εξής: «Το μοναδικό περιστατικό σημειώθηκε όταν ένα φορτηγό πλοίο, υπό σημαία Σιέρας Λεόνε, που είχε ξεκινήσει από τη Βεγγάζη της Λιβύης με προορισμό τη Ρουμανία, εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να περάσει σπό το στενό του Καφηρέα. Το συγκεκριμένο πλοίο, που δεν ήταν ούτε τουρκικό, ούτε και πολεμικό είχε δοθεί ως «ύποπτο» από το ΝΑΤΟ και ως «μεταφέρον περίεργα φορτία». Το πλοίο αυτό λοιπόν περνώντας αναγκαστικά από τα ελληνικά χωρικά ύδατα τώρα το βράδυ, από το στενό του Καφηρέα, το έλεγξε η φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ», που είναι το «σκοπούν πλοίο» του Στόλου και βρισκόταν στην γειτονική περιοχή της Άνδρου. Το ελληνικό πλοίο πραγματοποίησε έλεγχο των στοιχείων του και το πλοίο ήταν κενό φορτίου και κατευθυνόταν σε ρουμανικό λιμάνι».

Σε άλλο ερώτημά μας περί του γιατί ο προαναφερθείς έλεγχος εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων δεν έγινε από σκάφος και προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή, λάβαμε την απάντηση ότι αυτό έγινε λόγω του ότι «η ελληνική φρεγάτα ήταν δίπλα στην περιοχή που διερχόταν το πλοίο».

Λ.Σ.Μ.
παραπολιτικα