15 Σεπτεμβρίου 2013

Βαγγέλα μη βιάζεσαι... έχουμε χρόνο: Νέες απολύσεις κοπανατζήδων υπαλλήλων της Βουλής ετοιμάζει ο Μεϊμαράκης

Η πρώτη απόλυση υπαλλήλου της Βουλής έγινε σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα του δημοσίου τον Ιούλιο. Η εντολή Μειμαράκη ήταν σαφής: “θέλω την απόφαση του υπηρεσιακού Συμβουλίου χθες” όπως είπε στον Γενικό Γραμματέα της Βουλής που είναι και υπεύθυνος για τα διοικητικά του Κοινοβουλίου. Εκείνος “έτρεξε” την υπόθεση και παρέδωσε τον φάκελο στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο για να λάβει την τελική απόφαση. Να σημειωθεί ότι ο υπάλληλος που τελικά απολύθηκε, είχε να εμφανιστεί στο κτίριο περίπου τέσσερις μήνες και, μάλιστα, όταν από την πρώτη στιγμή, τον ενημέρωσαν και ζήτησαν να επιστρέψει εκείνος δεν έδειξε να συγκινείται…!

Όμως, η εντολή Μειμαράκη δεν αφορούσε μόνο για τον συγκεκριμένο υπάλληλο. Οι επικεφαλής των υπηρεσιών ετοίμασαν τις αναφορές τους και τις παρέδωσαν αρμοδίως, για να πάρουν οι υποθέσεις σειρά για πειθαρχικό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακάλυψαν και άλλους 3 κοπανατζήδες οι οποίοι τέθηκαν ήδη σε αργία, ενώ, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Βουλής ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες να συνεδριάσει για να τους δώσει το χαρτί της απόλυσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν φαίνεται να υπολογίζει “ονόματα” και τζάκια. Όποιος υπάλληλος παραβιάζει τον κανονισμό, σπίτι του, οποίος κι αν είναι, σε όποιο υπουργικό ή βουλευτικό γραφείο κι αν κρύβεται, έχει διαμηνύσει στα διευθυντικά στελέχη της Βουλής, δίνοντας τους να καταλάβουν, στέλνοντας και το μήνυμα, ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω σε τυχόν “άνωθεν παρεμβάσεις” και να φτάσει το μαχαίρι ως το κόκαλο.