25 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΩΤΟ!! Επιτέλους! Άντε ρε Μπένυ ηγέτη!!

Η εθιμοτυπική φωτογραφία από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν κατά τη δεξίωση που παρέθεσε ο αμερικανός ηγέτης προς τιμήν των επικεφαλείς των αντιπροσωπειών των κρατών που συμμετέχουν στην 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στην εικόνα ο Βαγγέλης Βενιζέλος συνοδεύεται από τη σύζυγό του Λίλη Βενιζέλου-Μπακατσέλου, ενώ τον Πρόεδρο των ΗΠΑ συνοδεύει η Μισέλ Ομπάμα.


Σύμφωνα με όσα μετέδωσε την Τρίτη το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε σύντομη συνομιλία με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, κατά τη δεξίωση της Δευτέρας. Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε στον έλληνα συνομιλητή του τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον Αύγουστο, και τον διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί συνέχεια στα όσα είχαν συζητηθεί τότε, στο Λευκό Οίκο.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος εκπροσώπησε την Τρίτη την Ελλάδα στην έναρξη της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και παρακολούθησε τις ομιλίες του γενικού γραμματέα του οργανισμού Μπαν Κι-μουν και του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών συνέχισε το πρόγραμμα των επαφών του και είχε σύντομες συναντήσεις με πολλούς ομολόγους του και επικεφαλής αντιπροσωπειών, όπως με τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Μάλτας (με τον οποίο συζήτησε κυρίως ζητήματα μεσογειακής πολιτικής και θαλασσίων ζωνών).