16 Σεπτεμβρίου 2013

Μέλη του "εμείς τα φάγαμε" έβρισαν και γιούχαραν τον Κυριάκο Μητσοτάκη [βίντεο]

Το κλίμα ήταν τεταμένο από νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους σχολικούς φύλακες να κάνουν κατάληψη στον προαύλιο χώρο και να τα ΜΑΤ με χρήση χημικών να τους απωθούν. Ωστόσο η ένταση χτύπησε πάλι «κόκκινο» όταν στο υπουργείο έφτασε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μόλις έγινε αντιληπτός από τους συγκεντρωμένους γιουχαΐστηκε, ενώ δεν έλειψαν και οι μεμονωμένες ακραίες ύβρεις από κάποιους.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έφτασε με μοτοσυκλέτα στο υπουργείο, αφού αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να περάσει από το σημείο.

Αρχικά ο κ.Μητσοτάκης επιχείρησε να μπει στο υπουργείο λίγο μετά τις οκτώ , ωστόσο οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν κατά της αυτοκινητοπομπής αποδοκιμάζοντάς τον. Τελικά ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε κατεύθυνση και κινήθηκε προς τη Βουλή. Λίγο μετά τις 09:00 ο κ. Μητσοτάκης έφτασε τελικά στο υπουργείο όπου οι σχολικοί φύλακες τον υποδέχθηκαν ξανά με αποδοκιμασίες.





Ένταση και χημικά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Χρήση χημικών έγινε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου συγκεντρώθηκαν σχολικοί φύλακες νωρίς το πρωί.

Ένας από τους σχολικούς φύλακες έκανε λόγο για δύο τραυματίες:

«Έχουμε δύο τραυματίες, ο ένας μάλιστα καρκινοπαθής. Έχει κάνει 25 λεπτά να έρθει το ασθενοφόρο», σημείωσε, ενώ σχετικά με τους λόγους που έγινε χρήση χημικών, ο Ν. Σχοινάς είπε: «Ήθελαν να μας πετάξουν έξω. Δεν κάναμε ούτε ζημιές ούτε τίποτα. Στον προαύλιο χώρο βρισκόμασταν».

Δείτε τα βίντεο από τη Δημόσια Τηλεόραση και τον ΑΝΤ1.