17 Σεπτεμβρίου 2013

Υπεύθυνο «απορρόφησης ΠΑΣΟΚ» έβαλε ο Αλέξης τον κολλητό του Άκη... α, έφτιαξε και μια επιτροπή «εύλογου χρόνου» (!!)

Δύο επιτροπές με ενδιαφέρον συγκρότησε η Κουμουνδούρου την τελευταία εβδομάδα, δίνοντας έμφαση στην αμφίπλευρη διεύρυνση, αλλά και την ενοποίηση του κόμματος, όπως αποφασίστηκε στο Συνέδριο.


Η πρώτη επιτροπή αφορά την αμφίπλευρη διεύρυνση. Επικεφαλής ορίστηκε ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας και μέλη, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Γαβρίλης (πρώην γραμματέας της ΓΣΕΕ, που ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα), ο Αντώνης Κοτσακάς (πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ) και ο Νίκος Σκορίνης, στέλεχος στον συνδικαλιστικό χώρο των μικρομεσαίων.

Ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος για τη διεύρυνση, βεβαίως, ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει και τις συναντήσεις με πρόσωπα που η Κουμουνδούρου δεν επιθυμεί να ανακοινώσει ακόμα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει συζητήσει τα ονόματα αυτά με στελέχη όπως ο Γραμματέας του κόμματος, ωστόσο η Επιτροπή θα συναντήσει μεσαία στελέχη του χώρου και θα προωθήσει τη διεύρυνση στο συνδικαλιστικό χώρο.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε νέα διεύρυνση της Γραμματείας της η «Σοσιαλιστική Τάση» των Αλέξη Μητρόπουλου και Παναγιώτη Κουρουμπλή, μετά τη διεύρυνση της προηγούμενης εβδομάδας με στελέχη εκτός ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Θανάσης Καποτάς, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, ο Παντελής Μόσχος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και ο Νίκος Ξυδάκης, Πρόεδρος Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Η δεύτερη επιτροπή της Κουμουνδούρου έφερε τον… περίεργο τίτλο «Επιτροπή Διαβούλευσης και… Εύλογου Χρόνου», καθώς θα πρέπει να εξετάσει τι θα γίνει με τις συνιστώσες που δεν έχουν αυτοδιαλυθεί, όπως η ΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλλου και η ΚΕΔΑ του Γιάννη Θεωνά. Ήδη εκτός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται το ΔΗΚΚΙ, με τους τρεις βουλευτές του (Πάντζα, Αραβανή και Βαμβακά)να παραμένουν εντός Κοινοβουλευτικής Ομάδας-το ΔΗΚΚΙ, δηλαδή, ουσιαστικά έχει… διασπαστεί!

Τέλος αύριο θα ανακοινωθεί η σύνθεση του Οργανωτικού Γραφείου, με επικεφαλής τον Τάσο Κορωνάκη, ενώ ο Ρούντι Ρινάλντι έχει αναλάβει να παρουσιάσει σχετική εισήγηση για τα οργανωτικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Πηγή: Real.gr