25 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν υπάρχεις ρε μεγάλε!!! Ο Βαξεβάνης αθωώνει... τον εαυτόν του

[Δεν έβρισκα να βάλω φωτογραφία του Βαξεβάνη και έβαλα αυτή της φίλης του... το ίδιο είναι..]

Ο "έγκριτος" Κώστας Βαξεβάνης αθωώθηκε στο δικαστήριο για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ και η εισαγγελία έκανε έφεση. Οπότε τώρα κάθεται σε αναμένα κάρβουν και περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο, όπου φοβάται το καμπανίδι. Γιαυτό σπεύδει να αθωώσει τον εαυτόν του ο ίδιος!!


Διαβάστε τι έγραψε:

Αθώοι δημοσιογράφοι για δημοσιοποίηση λίστας

Αθώοι κρίθηκαν από το δικαστήριο οι δημοσιογράφοι Αντώνης Δελατόλας (εκδότης της εφημερίδας 6 Ημέρες), Γιώργος Γιουκάκης και Παναγιώτης Σιάνης, οι οποίοι είχαν δημοσιεύσει λίστα με 1747 άτομα, τα οποία επρόκειτο να ελεγχθούν για φοροδιαφυγή. Εναντίον των δημοσιογράφων είχε ασκηθεί δίωξη, όπως και στο HOT DOC και τον Κώστα Βαξεβάνη, για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων. Το δικαστήριο αποφάσισε πως οι τρεις δημοσιογράφοι είναι αθώοι.
Οι τελευταίοι στην απολογία τους υποστήριξαν πως η δημοσίευση της λίστας έγινε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το οποίο με βάση το Σύνταγμα είναι υπέρτερο κάθε ιδιωτικού συμφέροντος. Επικαλέστηκαν επίσης τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ από το HOT DOC και τα αποτελέσματα που είχε η αποκάλυψη, την ώρα που πολλοί επιχειρούσαν στο όνομα των προσωπικών δεδομένων να την αποκρύψουν.
Η αθώωση των δημοσιογράφων δημιουργεί εκ των πραγμάτων δεδικασμένο για την εκδίκαση της έφεσης κατά του HOT DOC και του εκδότη του που άσκησε η Εισαγγελία μετά την αθώωση του κ.Βαξεβάνη.