15 Σεπτεμβρίου 2013

Το λες και φτύσιμο: Ο αρχηγός του Die Linke απορρίπτει το αίτημα Τσίπρα για γερμανικές αποζημιώσεις

Πρόκειται για τον "σύντροφό του" που είχε φέρει πέρσι και τον γύρναγε στις πορείες, από το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία

Το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων επανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα όμως με δήλωσή του ο επικεφαλής του κόμματος Die Linke (Η Αριστερά), Μπερντ Ρίξινγκερ απερριπτε αυτό το θέμα.

«Κοιτάζουμε από κοινού προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω», δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Der Handelsblatt και πρόσθεσε πως είναι αναγκαία μία άλλη πολιτική διάσωσης στην Ευρώπη, επισημαίνοντας όμως ότι δεν πρόκειται για ζήτημα μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων, αλλά μεταξύ φτωχών και πλουσίων.

Μάλιστα ο επικεφαλής της Αριστεράς τόνισε χαρακτηριστικά το μεγάλο σκάνδαλο στην Ελλάδα είναι πως «τα παιδιά πεινάνε, ενώ οι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι δεν είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν ούτε σεντ, συνεχίζουν να γυρνάνε με τα πολυτελή γιοτ τους τον κόσμο, ενώ οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ματώνουν».

Για αυτό το λόγο εξήγησε πως είναι «αδιανόητο να διατεθούν νέα χρήματα για τη διάσωση των τραπεζών, ενώ Ελληνες που φοροδιαφεύγουν συνεχίζουν να φυγαδεύουν εκατομμύρια στις χώρες της Ευρώπης». Μάλιστα πρόσθεσε πως πριν «ματώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, πρέπει οι Ελληνες εκατομμυριούχοι να δώσουν έως και το 50% της περιουσίας τους ως θυσία αλληλεγγύης και αυτό πρέπει να ισχύσει και για τα χρήματα που έχουν φυγαδευτεί σε χώρες της Ευρώπης, τα οποία θα πρέπει αμέσως να παγώσουν».