21 Οκτωβρίου 2013

Τα πήρε πίσω η Ξουλίδου των ΑΕροψεκασμένων: Είπα ψέμματα, ο Χατζηνικολάου δεν πήρε 1 εκ ευρώ

[Τελικά ο Χατζηνικολάου πήρε μόνο 127.000 για την έκδοση του βιβλίου αλλά για μένα αυτό δεν είναι το θέμα.... Εγώ έγραψα από χθες (αυτό ήταν στον τίτλο της ανάρτησης και μ' αυτό ξεκίνησα το σχόλιό μου) και ο Νίκος Χατζηνικολάου μου παρεξηγήθηκε: Το θέμα δεν είναι τόσο πόσα πήρε (τελικά πήρε 127.000 μετά από 4 χρόνια) αλλά πότε αποφασίστηκε να τα πάρει!! Στην ερώτησή της η ΑΕροψεκασμένη έλεγε ότι η απόφαση να αναλάβει την έκδοση ενός βιβλίου και ο Χατζηνικολάου μέσω του εκδοτικού οίκου Real Media πάρθηκε από το ΔΣ του ΟΕΔΒ στις 7 Οκτωβρίου 2009 δηλ. μόλις 3 μέρες μετά την άνοδο του ΓΑΠ στην εξουσία. Στην χθεσινοβραδινή  ανακοίνωσή της με την οποία λέει ότι είπε ψέμματα για το ποσό αλλά στα ψιλά γράμματα μιλάει για...
υπουργική απόφαση της 1ης Οκτωβρίου 2009 δηλ. 3 μέρες πριν τις εκλογές από τον Υπ. Παιδείας του κόμματος των ζώων δηλ. τη ΝΔ και τον "κουρασμένο" Καραμανλή!! Όπως και να έχει, αν παίρνεις "δημόσιο έργο" 3 μέρες πριν ή 3 μέρες μετά τις εκλογές, άντε να αποδείξεις ότι ήταν τυχαίο και δεν είσαι ελέφαντας...

Δείτε και γιατί με κατηγόρησε χθες στο twitter και τι του απάντησα


Πάντως η ΑΕροψεκασμένη αναφέρεται μόνο στον Χατζηνικολάου... να υποθέσουμε ότι για τους υπόλοιπους ισχύει ότι είπε στην ερωτησή της ή ότι και εκεί τα έκανε σαλάτα επειδή την ψεκάζανε;]

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η Τομεάρχης Παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου, με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο σχετικά με την ερώτηση που είχε καταθέσει στη βουλή και αφορούσε στην έγκριση δαπάνης προμήθειας βιβλίων.

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη τομέα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταυρούλα Ξουλίδου διαψεύδει τα δημοσίευματα στο διαδίκτυο που έκαναν λόγο για σύμβαση του υπουργείου Παιδείας με την «Realmedia A.E.» ύψους 935.000 ευρώ και ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για 127.894,25 ευρώ.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή της:

«Μετά από ερώτηση που κατατέθηκε στο υπουργείο Παιδείας για σύμβαση με τον εκδοτικό οίκο «Realmedia A.E.» για την έκδοση συγκεκριμένου λευκώματος, η απάντηση που δόθηκε από τον υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο ήταν η εξής:

Σύμφωνα με την αριθ. 121107/Γ7/1-10-09 Υπουργική Απόφαση, ο ΟΕΔΒ προμηθεύτηκε το λεύκωμα με τίτλο «ΑΘΗΝΑ, 60 ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ» των εκδόσεων «Realmedia A.E.» τελικής δαπάνης 127.894,25 με ΦΠΑ, που προορίζονταν για τον εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η συνολική δαπάνη είναι επομένως 127.894,25 ευρώ και όχι 935.000,00 διότι τα «υπόλοιπα προς ανάληψη» αφορούν τα χρηματικά διαθέσιμα του ΚΑΕ 9113 (Ειδικός Φορέας 19-110) και όχι υποχρέωση προς τον παραπάνω εκδοτικό οίκο.

Επομένως η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για 935.000 ευρώ όπως κακώς γράφτηκε στον τύπο αλλά για 127.894,25 ευρώ».

Σημειώνεται ότι το ποσό των 127.894,25 ευρώ αφορά σε ολόκληρη την παραγωγή της έκδοσης (φωτογράφιση, κείμενα και ότι άλλο απαιτείται για την παραγωγή της έκδοσης) και εμπεριέχει το ΦΠΑ, ενώ επισημαίνεται ότι τα χρήματα δόθηκαν με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση.