31 Οκτωβρίου 2013

Προσπαθεί να συμμαζέψει τις πίπες που είπε ο αμερικανοτσολιάς: "Μου ζήτησαν απ' το ΠΑΣΟΚ να πω ότι έκαν πλάκα! Είχαμε παγιδεύσει 2 παλιά τηλέφωνα"

[Βέβαια ότι και να λέει ο λαγός των αμερικάνων Πάγκαλος δεν συγκρίνονται οι δύο παρακολουθήσεις: Εμείς κάναμε ότι κάναμε εντός της επικράτειάς μας και όχι στην Ουάσιγκτον... άσε που ότι τεχνικά μέσα και να είχαμε, ακούγαμε μόνο ότι ήθελαν οι αμερικάνοι να ακούσουμε

- Μου ζήτησαν απ' το ΠΑΣΟΚ να πω πως η δήλωση ηταν χιουμοριστική!
- Αποθεώνει την ΕΥΠ λέγοντας ότι "κατάφερε προς τιμήν της να παρακολουθεί τους αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Άγκυρα"
- Γιατί στη διαμάχη (για τις παρακολουθήσεις της NSA) να είμαστε με τους Γερμανούς αναρωτήθηκε ο αμερικανοτσολιάς; Το ότι μας δανείζουν και ότι είμαστε στην ΕΕ δεν μπορεί να το σκεφτεί...


Για ακόμα μια φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος θα είναι το πρόσωπο της ημέρας, αφού αποφάσισε σήμερα να απαντήσει στους επικριτές του.


Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Πάγκαλος, υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης όταν ήταν εκείνος υπουργός εξωτερικών να κάνει παρακολουθήσεις λέγοντας:

"Η Ελλάδα όταν μπορεί και όπου μπορεί πρέπει να κάνει αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι. Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είνα πάντα θύμα και από κάτω; Γιατί αυτή η κακομοιριά; Πώς σας έπιασε αυτή η μιζέρια; Γιατί στη διαμάχη (για τις παρακολουθήσεις της NSA) να είμαστε με τους Γερμανούς;»

Ο κ. Πάγκαλος αποθέωσε την ΕΥΠ έγοντας ότι την περίοδο στην οποία αναφέρθηκε "παρακολουθούσε δύο παλαιάς τεχνολογίας σταθερά τηλέφωνα και κατάφερε προς τιμήν της να παρακολουθεί τους αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Άγκυρα."

"Παρακολουθούσαμε γιατί ήταν ανάγκη να παρακολουθήσουμε, καθώς την περίοδο εκείνη υπήρχαν δύο σημαντικά θέματα, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εκείνη τη στιγμή μπροστά στην Ε.Ε. είχε τεθεί το δίλημμα θα μπει η Κύπρος ως μέλος ενώ συνεχίζει το πολιτικό της πρόβλημα ή θα μπει, όπως ζητούσαν οι Τούρκοι και υποστήριζαν μετά μανίας οι Αμερικανοί, η Τουρκία πρώτα και μετά η Κύπρος", είπε. χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι τού ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ να πει πως τα όσα ανέφερε περί παρακολουθήσεων ήταν μια χιουμοριστική δήλωση, αλλά εκείνος απάντησε πως δεν μπορεί να γελοιοποιηθεί και πως όσα δήλωσε «τα ξέρουν πάρα πολλοί».

Τέλος, απαντώντας σε όσους έχουν σοκαριστεί με τις αποκαλύψεις του είπε: "Η αποκάλυψη αυτή έχει προηγηθεί 15 χρόνια απλώς δεν το θυμάστε. Έχει γραφτεί στον Τύπο".