29 Οκτωβρίου 2013

Λιβύη: Έκλεψαν 54 εκατ. δολάρια από χρηματαποστολή στη Σύρτη

Το φορτηγάκι δέχθηκε επίθεση από δέκα βαριά οπλισμένους άνδρες

Λιβυκά δηνάρια και ξένα νομίσματα αξίας άνω των 54 εκατ. δολαρίων έκλεψαν σήμερα ένοπλοι που επιτέθηκαν σε ένα φορτηγάκι χρηματαποστολής στη Σύρτη, στο κέντρο της Λιβύης.

"Το φορτηγάκι της χρηματαποστολής δέχθηκε επίθεση από δέκα βαριά οπλισμένους άνδρες (...) που έκλεψαν ένα χρηματικό ποσό 53 εκατ. λιβυκών δηναρίων" (42 εκατ. δολάρια) και το ισόποσο άνω των 12 εκατ. δολαρίων σε αμερικανικά νομίσματα και σε ευρώ, μετέδωσε το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων LANA..

Σύμφωνα με το LANA, το οποίο επικαλείται έναν εργαζόμενο του καταστήματος της λιβυκής κεντρικής τράπεζας στη Σύρτη, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο φορτηγάκι, τα χρήματα είχαν μεταφερθεί από την Τρίπολη στη Σύρτη αεροπορικώς.

Το φορτηγάκι της χρηματαποστολής δέχθηκε την επίθεση στην οδό ανάμεσα στο αεροδρόμια και την πόλη, που βρίσκεται σε απόσταση 500 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, πρόσθεσε το πρακτορείο χωρίς να διευκρίνισει αν η επίθεση προκάλεσε θύματα.

Μόνο ένα αυτοκίνητο ασφαλείας συνόδευε το φορτηγάκι και οι φρουροί "δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στους δέκα επιτιθέμενους", εξήγησε η πηγή.