27 Οκτωβρίου 2013

Τι είναι πιο προσβλητικό; Ότι η ΧA βρίσκεται στη Βουλή ή ότι κλήθηκαν βουλευτές της στην παρέλαση;

«Δεν θα πάρω πίσω την απόφαση», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας  για την πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον τ/σ Mega,

«Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο, όχι γιατί αυτή είναι η πολιτική μου θέση, αλλά είναι άλλο αυτό που πρέπει να κάνω με το θεσμικό μου ρόλο», πρόσθεσε.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι δεν θεωρεί πως «απενοχοποιεί ένας περιφερειάρχης τη Χρυσή Αυγή με το να κληθεί εκ του νόμου βουλευτής σε μία παρέλαση».

Απέρριψε επίσης την άποψη ότι κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους της Χ.Α. εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της επόμενης άνοιξης, λέγοντας: «Αλοίμονο αν κινείται ένας πολιτικός με τη λογική των επόμενων εκλογών».

Χθες με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ σχετικά με το αίτημά τους να αποσυρθεί η πρόσκληση στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη έδωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει:

 «Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β’ 1488/6-10-2006), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος», υπογραμμίζει η ΠΚΜ.

ΠΑΣΟΚ: Να ανακαλέσει την πρόσκληση στους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής ο  περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου γίνεται λόγος για «οδυνηρή έκπληξη» και αγανάκτηση από πλευράς του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την πρόσκληση.

«Ο περιφερειάρχης φαίνεται δεν έχει ενημερωθεί πως η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί από τις ανακριτικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση, ότι η ηγεσία της έχει προφυλακιστεί εξαιτίας αυτού, ότι έχει ως σκοπό την κατάλυση της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και την εγκαθίδρυση ναζιστικού καθεστώτος» αναφέρεται σχετικά.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο περιφερειάρχης και η διοίκησή του πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη, τιμούν τα θύματα του ναζισμού και τιμωρούν τους νοσταλγούς του φασισμού, για αυτό αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφής ολοκληρωτικού καθεστώτος και τις επιπτώσεις του: «έχουν τη δύναμη και τη θεσμική θωράκιση για την αντιμετώπιση των επιγόνων του ναζισμού» .

Οι πολιτικοί άνδρες κρίνονται από τη στάση τους στα ζητήματα ουσίας και όχι στους τύπους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτό επιβάλλουν τα ήθη των Ελλήνων και  αυτό οφείλει να πράξει. Τέτοιο ήταν  το ΟΧΙ των Ελλήνων» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΑΡ: Πρόκληση η πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση

Ανακοίνωση με την οποία επισημαίνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην παρέλαση, εξέδωσαν και οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας της ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζοντας ως πρόκληση την επιλογή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, να προσκαλέσει και εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας έκπληξη και αγανάκτηση. Αναφέρει μεταξύ άλλων πως η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί από τις ανακριτικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση, και ζητάει από τον κ.Τζιτζικώστα «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανακαλέσει αμέσως την πρόσκληση στους εκπροσώπους του μορφώματος της Χρυσής Αυγής».

Τζιτζικώστας για Μπουτάρη «Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από αυτόν που πήρε χορηγία από τη Χρυσή Αυγή»!

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απαντώντας στον Γιάννη Μπουτάρη που είχε πει ότι δεν θέλει να… καθίσει στην ίδια εξέδρα με τους Χρυσαυγίτες, επισήμανε ότι όφειλε να στείλει – σύμφωνα με το νόμο – προσκλήσεις σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

»Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη, ο οποίος πρόσφατα δέχτηκε χορηγία από τη Χρυσή Αυγή για την περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος και αναγκάστηκε να την επιστρέψει μόνο όταν έγινε αποδέκτης της κατακραυγής της κοινής γνώμης και των συμπολιτών μας.

Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο κύριος Μπουτάρης για ακόμη μία φορά προσπαθεί να κλέψει λίγα λεπτά δημοσιότητας εκμεταλλευόμενος μέχρι και την Εθνική μας επέτειο κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Επιλέγει να αγνοήσει τους νόμους του κράτους και τον ισχύοντα νόμο της πολιτείας για την παρέλαση, ο οποίος ορίζει ρητά ότι καλούνται όλοι οι βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως επιδεικτικά έχει επιλέξει να αγνοεί εδώ και τέσσερα χρόνια τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης.

Το εάν θα παραβρεθεί ή όχι στην παρέλαση ο κύριος Μπουτάρης αφορά μόνο τον ίδιο και θα κριθεί για αυτή του την απόφαση από τους συμπολίτες μας. Άλλωστε, δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη η επιλογή του, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι προτιμά άλλου είδους παρελάσεις, τις οποίες υποστηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργεί πάντα θεσμικά, εντός του νόμου γιατί αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να λειτουργούν όλοι, στα πλαίσια μιας ευνομούμενης πολιτείας. Η δημοκρατία δεν πλήττεται από την τήρηση των νόμων, η δημοκρατία πλήττεται ανεπανόρθωτα από όσους επιμένουν να τους καταπατούν».