03 Οκτωβρίου 2013

Στο τέλος της άλλης εβδομάδας το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή

Τζάκρη... πιο βλαμένη πεθαίνεις: «από το συνταγματικό τόξο δεν εξαιρώ το ΚΚΕ»... αφού μωρή το ΚΚΕ δεν θέλει!!! Πόσο πιο απλά να το πούμε για να το καταλάβετε;; ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΑΑΑΑ... HELLOOOOO

Στη Βουλή, έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα κατατεθεί το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης στα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» της Κυριακής, εξήγησε ότι η επιτροπή που ετοιμάζει το νέο αντιρατσιστικό, στην ουσία συνθέτει διατάξεις από τις διαφορετικές προτάσεις νόμου που είχαν καταθέσει όλα σχεδόν τα κόμματα πριν από λίγους μήνες (σ.σ. τροποποιήσεις που εισηγήθηκε η ΝΔ, κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Ρουπακιώτη, π/ν Συριζα).

Εκτός αυτού, σημείωσε ότι θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, έτσι ώστε το θεσμικό πλαίσιο της χώρας να εναρμονιστεί με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Με τη συγκεκριμένη δέσμευση, έπεισε και τους εκπροσώπους των κομμάτων να μην πραγματοποιηθεί η ορισμένη για σήμερα συζήτηση των παραπάνω προτάσεων νόμων των κομμάτων, αλλά να γίνει μια συνολική, όταν κατατεθεί το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρέας Κουτσούμπας (ΝΔ) χαρακτήρισε «θετική» την υπουργική εισήγηση και επισήμανε ότι το νέο νομοσχέδιο πρέπει να υποστηριχθεί απ' όλα τα κόμματα.

Η κυρία Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ) σημείωσε ότι είναι σωστή η ενέργεια του υπουργείου να φέρει κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Από το ΠΑΣΟΚ, η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη πρότεινε συγκρότηση «6μελούς επιτροπής με εκπροσώπους όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να επεξεργαστεί τις προωθούμενες ρυθμίσεις».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η φράση της πως «από το συνταγματικό τόξο δεν εξαιρώ το ΚΚΕ».

Από την άλλη, ο κ. Βασίλης Καπερνάρος επικαλέστηκε δήλωση του κ. Πάρι Κουκουλόπουλου ότι «το συνταγματικό τόξο είναι όρος που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ», για να υποστηρίξει ότι «αφού είναι όρος ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτό».

Ο κ. Δημήτρης Κουκούτσης «ξεδίπλωσε» τη νέα στρατηγική της Χρυσής Αυγή: «Μόνοι μας εναντίον όλων σας».

Υποστήριξε ότι «έως τώρα δεν υπήρχε πολιτικός αντίπαλος και βασικό συνθήματά μας είναι εναντίον όλων. Εννοούμε ότι κινούμαστε εναντίον του ντόπιου καθεστώτος: αριστερού και δεξιού. Δεξιό και αριστερό καθεστώς άφησαν τις διαφορές τους για να μας αντιμετωπίσουν γι' αυτό και επινόησαν τον όρο του συνταγματικού τόξου».

Και πρόσθεσε: «Εμείς από τον ιό του καθεστώτος δεν θα μολυνθούμε. Ελπίζουμε πως θα έρθει και κάποιο νομοσχέδιο για να διαφυλαχθεί η συνείδηση της εθνικής μνήμης από κάθε γενίτσαρο. Το χρέος μας στην εθνική ασφάλεια και οι ευθύνες μας για τις επόμενες γενιές των ελλήνων είναι αποκλειστικός γνώμονας για την πορεία μας. Σήμερα κάποιοι από τις επαύλεις τους χαρακτηρίζουν ρατσιστές τους έλληνες που θέλουν πίσω την πατρίδα μας. Ελπίζω να έρθει κάποιο νομοσχέδιο που δεν θα είναι εναντίον του Έλληνα».

Ο κ. Νίκος Τσούκαλης συμφώνησε με την διαδικασία που εισηγήθηκε ο υπουργός, ενώ ο κ. Χρήστος Γκιόκας ξεκαθάρισε ότι, από την στιχμή που το νέο νομοσχέδιο θα υιοθετεί το ευρωπαϊκό πλαίσιο, το κόμμα του δεν θα το υποστηρίξει, καθώς «υιοθετεί τη θεωρία των δύο άκρων».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ