04 Οκτωβρίου 2013

Η τραγωδία στα Τέμπη...

Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης στα Τέμπη φορτηγού με το πούλμαν που μεταφέρει φιλάθλους του ΠΑΟΚ μετά το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το δυστύχημα συνέβη στις 4 Οκτωβρίου 1999.

Δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια των Τεμπών το διώροφο τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 77 οπαδοί του "Δικεφάλου", επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με φορτηγό, το οποίο κατευθυνόταν στη Λάρισα. Το πούλμαν ανατράπηκε και πέφτοντας σε χαράδρα οκτώ μέτρων σκόρπισε το θάνατο στους έξι φίλους του ΠΑΟΚ.

Να σημειώσουμε πως λίγη ώρα πριν από το δυστύχημα, το λεωφορείο είχε κάνει στάση στο Βελεστίνο, όπου αποβιβάστηκαν κάποιοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, και σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο τιμόνι βρέθηκε ο 19χρονος, φαντάρος τότε, γιος του ιδιοκτήτη του λεωφορείου.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί ο 20χρονος Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, ο 25χρονος Δημήτριος Ανδρεαδάκης, η 18χρονη Χριστίνα Τζιόβα, ο 22χρονος Αναστάσιος Θέμελης, ο 22χρονος Γεώργιος Γκανάτσιος και ο 17χρονος Κυριάκος Λαζαρίδης, αλλά και ο οδηγός του λεωφορείου ο 68χρονος Αστέριος Αγκζιώτης.

Οι έξι αδικοχαμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ ήταν μέλη του Σ.Φ.Π Κορδελιού και όπως συμβαίνει κάθε χρόνο από τότε στις κερκίδες του Παγκρήτιου θα κρεμαστούν μόνο δύο πανό: το ένα του συνδέσμου του Κορδελιού και το άλλο με τα ονόματα των θυμάτων.

Παράλληλα, μετά από απόφαση της διοίκησης, κόντρα στον Εργοτέλη, οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα φέρουν στο μπράτσο μαύρα περιβραχιόνια και θα αγωνιστούν με την ολόμαυρη εμφάνιση, στο σήμα της οποίας θα υπάρχει η "μαύρη" ημερομηνία (04/10/99). Το ετήσιο μνημόσυνο θα τελεστεί το ερχόμενο Σάββατο (11/10, 12:00) προκειμένου να παραστεί όλη η ομάδα και η διοίκηση.


Πηγή: contra.gr