02 Οκτωβρίου 2013

Δικηγόροι - Εισαγγελείς: «Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε... Περαστικά σας και συνεχίστε αρπακολατζίδικα κ. της κυβέρνησης

«Το πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είχε γενικότητες, υπό τη μορφή έκθεσης ιδεών, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία» λέει στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εισαγγελικός λειτουργός που έχει κρεμάσει σχετικά πρόσφατα την τήβεννο-Ένα κωλόχαρτο με 32 γραμμές έστειλε ο Δένδιας για να ζητήσει έρευνα και όχι 32 δικογραφίες όπως λέγεται-Μάλιστα το έστειλε απόγευμα και στο σπίτι της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου!!

Για «δικαστική και πολιτική αστοχία» κάνουν λόγο οι δικηγόροι της Αθήνας, ενώ κορυφαίος εισαγγελικός λειτουργός που έχει κρεμάσει σχετικά πρόσφατα την τήβεννο, επισήμανε με νόημα στο «Πρώτο Θέμα» ότι «δεν ήταν καλά δεμένο το βεβιασμένο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλίωτη», με αποτέλεσμα οι ανακριτές αρχές να μην μπορούν να στοιχειοθετήσουν, μαζί με τα άλλα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, την προφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρου και Νίκ. Μίχου».

Και προσέθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός ότι η μη προφυλάκιση των επίμαχων βουλευτών «δεν ήταν σφάλμα των δυο ανακριτών και των δύο εισαγγελέων που γνωμοδότησαν για τη μη προφυλάκιση, αλλά μονόδρομος».

Όπως τόνισε ο τέως ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, οι δύο ανακριτές, Σπ. Γεωργουλέας και Χρ. Παπακώστας (μαζί με του εισαγγελείς που γνωμοδότησαν κ. Σπυλόπουλο και κυρία Μαυροπούλου), «κινήθηκαν σύμφωνα με δεδομένα-στοιχεία που είχαν, αφού το πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είχε γενικότητες, υπό τη μορφή έκθεσης ιδεών, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, έτσι ώστε να μπορεί να δεθεί και να στοιχειοθετηθεί η θεωρία της «πυραμίδας» της συγκρότησης της εγκληματικής οργάνωσης».

Επιπρόσθετα, σημειώνει ο εισαγγελικός λειτουργός, «είναι αρκετά δύσκολο να σταθεί στο ακροατήριο ο ορισμός της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς προϋπόθεση ύπαρξης της είναι η αφανής δράση της, κάτι που στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, δεν επαληθεύεται, αφού η δράση της είναι φανερή». Εξάλλου, το περιβόητο εισαγγελικό πόρισμα, σημειώνει ο εισαγγελικός λειτουργός, δεν δένει, αλλά ούτε και οι δύο ανακριτές, μπόρεσαν να στοιχειοθετήσουν τη «ψυχική σχέση που έχουν τα μέλη με την οργάνωση, έτσι ώστε να μπορεί να στοιχειοθετηθεί ο ορισμός της οργάνωσης».

«Οι έντονες πολιτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και τις διαδικασίες εξπρές που ακολούθησε, κατόπιν εντολών ο κ. Βουρλίωτης, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν πλημμέλειες στο εισαγγελικό πόρισμα, οι οποίες δεν μπορούν να φέρουν πλήρως το ποθητό αποτέλεσμα», ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.
Εξάλλου, προσέθεσε, ότι η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη έγινε κατόπιν πολιτικής εντολής και όχι αυτεπάγγελτα. Μάλιστα, αναφέρει ο τέως εισαγγελικός λειτουργός, «η πολιτική εντολή προς την κυρία Κουτζαμάνη διαβιβάστηκε απόγευμα στο σπίτι της, κάτι που δείχνει την πίεση που άσκησε η Κυβέρνηση στην κορυφή της εισαγγελικής εξουσίας».

Πρέπει να διευκρινιστεί, ξεκαθάρισε ο συνομιλητής του Πρώτου Θέματος, ότι στην κυρία Κουτζαμάνη δεν διαβιβάστηκαν 32 δικογραφίες όπως κατά κόρον γράφεται και λέγεται από τα ΜΜΕ, αλλά ένα χαρτί που ανέφερε 32 περιπτώσεις-δικογραφίες που έχουν εμπλακεί μέλη της Χρυσής Αυγής. Με το χαρτί αυτό η εισαγγελική λειτουργός αναζήτησε τις δικογραφίες αυτές για να έχει εικόνα των πραγμάτων.

Επιπρόσθετο «δήγμα τις πιέσεις και της προχειρότητας είναι ότι το όνομα και τα πλήρη στοιχεία ενός από τους προστατευμένους μάρτυρες έγινε φειγ βολάν, κάτι που αν γινόταν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες θα είχαν ξηλωθεί όλα τα υπεύθυνα πρόσωπα».
Για «δικαστική και πολιτική αστοχία» μιλούν οι δικηγόροι της Αθήνας, προσθέτοντας ότι όπως «έστρωσαν ας κοιμηθούν», ενώ την ίδια στιγμή ο νομικός κόσμος επιβεβαιώνεται για αυτό που έλεγε ότι «δεν λύνονται πολιτικά ζητήματα μέσω της Δικαιοσύνης και μάλιστα κατόπιν πολιτικών εντολών».

Οι δικηγόροι ξεκαθαρίζουν ότι «όλες αυτές οι βεβιασμένες κινήσεις από το πολιτικοεισαγγελικό γαϊτανάκι θα διπλασιάσουν τη δύναμη της Χρυσής Αυγής».
Επιπρόσθετα, τονίζουν οι δικηγόροι ότι η μέθοδος που επέλεξαν να ακολουθήσουν για τις εκτός Βουλής συλλήψεις των βουλευτών της Χρύσης Αυγής, θα την βρουν μπροστά τους, όταν κάποια άλλη Κυβέρνηση θα αποφασίζει να βάλει χειροπέδες σε βουλευτές που θα έχουν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία καταχράστηκε χρήματα του Ελληνικού λαού.

Άμεσα αναμένεται η αντίδραση από το σώμα των δικηγόρων, με επίσημο χαρακτήρα.
Πάντως, η ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου προτίμησε τη σιωπή, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος από την Τρίτη βρίσκεται στις Βρυξέλλες, είναι σε συνεχείς συσκέψεις και δεν είναι δυνατή η επικοινωνία μαζί του.