13 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ εναντίον παρελάσεων-ΝΔ: Η παρέλαση αποσκοπεί στην ανάδειξη του φρονήματος, του αξιόμαχου και των συμβολισμών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ με την οποία απαντά στη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ με την εκ νέου συμμετοχή μηχανοκίνητων και εναέριων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά στην ανακοίνωσή του παραδέχεται ότι είναι εκ πεποιθήσεως εναντίον των παρελάσεων προκειμένου να γλύψει τους αριστερούς και τα περί κόστους (το ανέβαζαν ακόμα και σε διψήφιο νούμερο οι αθεόφοβοι!) που τσαμπούναγε ο Μπένυ το 2010 ήταν φούμαρα.

Η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της ζητάει την ανάκληση της απόφασης του Δημήτρη Αβραμόπουλου και σχολιάζει πως «τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα».

Προσθέτει ακόμη πως η απόφαση προηγούμενων κυβερνήσεων να μη μετέχουν τα μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις έγινε και για λόγους λειτουργικούς με εισήγηση της τότε στρατιωτικής ηγεσίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η απόφαση να μη μετέχουν μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις δεν ελήφθη μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και λειτουργικούς με εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας.

Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα. Η επιθεώρηση των αρμάτων γίνεται στο τόπο που είναι εγκατεστημένες οι μονάδες και όχι στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, τα δε πολεμικά αεροσκάφη μας κάνουν υπερήφανους ως φρουροί του Αιγαίου και όχι με πτήσεις επίδειξης.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης».

Αργά το απόγευμα της Κυριακής η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωσηαπαντώντας στην Χαριλάου Τρικούπη και απορρίπτοντας το αίτημα για ανάκληση της απόφασης

Αναλυτικά:

«Η παρέλαση πρέπει να γίνεται όπως αρμόζει σε ένα γεγονός που τιμά την ιστορική μας επέτειο, δίνοντας τη δυνατότητα στο λαό της Β. Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης ειδικότερα, να συμμετάσχει, να δει, να θαυμάσει και να τιμήσει τα παιδιά του, που υπηρετούν την πατρίδα, αλλά και μέρος των δυνατοτήτων του αμυντικού μας συστήματος, το οποίο έχει αποκτήσει η πατρίδα μας με θυσίες των Ελλήνων.

Ειδικότερα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου φέτος, όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα γίνει με το δυναμικό που διαθέτει η περιοχή της Θεσσαλονίκης και μόνον, χωρίς σημαντική επιπλέον οικονομική επιβάρυνση συγκριτικά με τις παρελάσεις των 3 τελευταίων χρόνων και χωρίς συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών, πλην ενός αεροσκάφους επιδείξεων που συμμετείχε και τα προηγούμενα χρόνια ως συμβολική εκπροσώπηση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Είναι απαίτηση των καιρών η ανάδειξη του φρονήματος, του αξιόμαχου και των συμβολισμών των Ενόπλων Δυνάμεων, εγγυητριών της Εθνικής μας ανεξαρτησίας, ακεραιότητας και Εθνικής μας ενότητας».