25 Οκτωβρίου 2013

«Ο Τσίπρας εκμεταλλεύεται ακόμα και το ΟΧΙ για να οργανώσει "ανατροπή της Κυβέρνησης"»

Νέα σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή το διχαστικό μήνυμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την 28η Οκτωβρίου που ουσιαστικά καλεί το λαό να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.


«Και στη φετινή επέτειο ο λαός μας θα εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του "όχι", "όχι" στη μνημονιακή πολιτική, "όχι" στα μισσαλόδοξα κηρύγματα των νοσταλγών του φασισμού (...) Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα την καταστροφή που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια (...) να οργανώσουμε την ανατροπή για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τον λαό» σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο κ. Σίμος Κεδίκογλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, προσάπτοντάς της πως στο μήνυμά της καλεί σε διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει τη σχετική ανακοίνωση πρωτοφανή, εμπρηστική, και προσβλητική για το δημοκρατικό πολίτευμα και την Ιστορία του ελληνικού λαού.

«Ο κ. Τσίπρας, αφού κατάλαβε ότι παρά τις συνεχείς "επαναστατικές" εκκλήσεις του και τον διχαστικό του λόγο, δεν μπορεί να συγκινήσει ούτε τους δικούς του, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συμμετοχή γονιών και μαθητών στην εθνική επέτειο για να "οργανώσει την ανατροπή της κυβέρνησης"», σχολιάζει ο κ. Κεδίκογλου.

«Θυμίζουμε στον κ. Τσίπρα», συνεχίζει, «ότι το 1940 ενώθηκαν όλοι οι Έλληνες -παραμερίζοντας κάθε πολιτική ή άλλη διαφορά- για να αποκρούσουν την επίθεση του φασισμού και να υπερασπιστούν την πατρίδα μας».

Ο κ. Κεδίκογλου εμφανίζεται βέβαιος πως ο ελληνικός λαός «θα απομονώσει όποιον επιχειρήσει να αμαυρώσει την εθνική επέτειο και το μήνυμα της» και καλεί όλα τα δημοκρατικά κόμματα να «αποδοκιμάσουν τις ακρότητες του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προασπιζόμενα την ίδια τη Δημοκρατία».

«Όμως ας γνωρίζει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του πως για ό,τι επιχειρήσουν να συμβεί στις παρελάσεις, την αποκλειστική ευθύνη θα έχουν οι ίδιοι», καταλήγει.

Το μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την αντίδραση και της Νέας Δημοκρατίας, με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο να κάνει λόγο για «ανίερη απόπειρα» του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, προκειμένου να προωθήσει σχέδια πολιτικής ανωμαλίας.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε τα εξής: «Καταδικάζουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ανίερη απόπειρα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτούν τις φετινές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, για να προωθήσουν σχέδια πολιτικής ανωμαλίας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις έχουμε υποχρέωση να πούμε ΟΧΙ στις απαράδεκτες επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ για πόλωση και διχασμό».

ΣΥΡΙΖΑ: Κακοστημένο σχέδιο προβοκάτσιας ή επικίνδυνες γελοιότητες

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση, αρχικά, απαντώντας στις βολές του κυβερνητικού εκπροσώπου και στη συνέχεια επικρίνοντας και τη δήλωση του κ. Παπαμιμίκου.

«Ο παραληρηματικός, φαιδρός και διχαστικός λόγος του κυβερνητικού εκπροσώπου συνιστά το μόνιμο χαρακτηριστικό του. Δεν αξίζει κανείς να ασχολείται μαζί του», ανέφερε το κόμμα σε πρώτη ανακοίνωσή του.

Μετά την επίθεση που δέχθηκε και από τον γραμματέα της Ν.Δ., η αξιωματική αντιπολίτευση επανήλθε στο ζητημα παρατηρώντας πως «οι ανακοινώσεις του κ. Κεδίκογλου και του κ. Παπαμιμίκου είτε κρύβουν ένα μεθοδευμένο και κακοστημένο σχέδιο προβοκάτσιας εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των παρελάσεων, είτε συνιστούν τις ίδιες ανεύθυνες και επικίνδυνες γελοιότητες που μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση».

ΠΑΣΟΚ: Λένε πρώτα «όχι» στο μνημόνιο και μετά στον ναζισμό

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και το ΠΑΣΟΚ.

«Για την επέτειο του "Όχι" o ΣΥΡΙΖΑ λέει πρώτα "Όχι" στο μνημόνιο και μετά "Όχι" στον ναζισμό και τους νοσταλγούς του» σημειώνει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Μάλιστα κάνει λόγο για «προσβολή στην ιστορία του τόπου, στην εθνική ενότητα του λαού μας», προσθέτοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ «θέτουν την πολιτική μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης στο ίδιο επίπεδο με τον φασισμό και τον ναζισμό».

naftemporiki.gr