21 Οκτωβρίου 2013

Περιφερόμενος βρυκόλακας

[Τον Βύρωνα τον έχουμε υποστηρίξει πολύ ειδικά στο περιστατικό της ζαρντινιέρας αλλά τελευταία έχει γεράσει και του βγαίνει σε ασυναρτησία... χώρια την περσινή αηδία του με το διορισμό της κόρης του στη Βουλή σαν Πρόεδρος μιας μέρας... Στις επόμενες εκλογές, τον στέλνουμε σπιτάκι του για να ξεκουραστεί και να λαϊκίζει στο καφενείο της γειτονιάς του...]

Είναι δύσκολο να διαχειριστείς την… αφάνεια. Να μη συζητά ο κόσμος για σένα, να μη σε παίζουν τα κανάλια, να θεωρείσαι “τελειωμένος”.

Και το κυριότερο: Να μην έχεις την πολιτική δύναμη να διορίζεις και κανένα παιδί σου ή κανέναν ψηφοφόρο σου σε βάρος όλων των υπολοίπων.

Έτσι, λοιπόν, και ο Βύρων Πολύδωρας βγάζει ανακοινώσεις, κάνει μόνος του τις ερωτήσεις και τις απαντά κιόλας, θέλοντας να παίξει στα κανάλια και τις εφημερίδες.

Άλλωστε, είναι μόδα τον τελευταίο καιρό να το παίζεις αντισυστημικός και αντιμνημονιακός. Να κάνεις κριτική από τον ακριβοπληρωμένο καναπέ του σπιτιού σου, όπως κάνουν πολλοί βουλευτές που δεν έχουν πώς αλλιώς να γεμίσουν την ώρα τους. Η ανακοίνωση λοιπόν, του κ. Πολύδωρα, ο οποίος είναι πολύ… πικραμένος διότι θεωρεί ότι είναι μέγα πολιτικό κεφάλαιο που δεν έχει αξιοποιηθεί λέει:

«Ρώτησαν τον Βύρωνα Γ. Πολύδωρα για τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με την σθεναρή απόκρουση νέων οριζόντιων μέτρων. Και απάντησε:

1. Να προσέχουν μη στενοχωρήσουν τους δανειστές μας και θυμώσουν.

2. Δηλαδή, αν δεν είναι οριζόντια τα πρόσθετα μέτρα (για μισθούς και συντάξεις) και είναι κάθετα (για “κούρεμα” καταθέσεων και για δημεύσεις περιουσιών), θα είναι καλά;

3. Ηθικόν επιμύθιον: “Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις όσο θέλουμε, με τους ηλίθιους που κυβερνάμε και με τον πόνο τους”. Αίσχος!

Από ειρωνεία άλλο τίποτε. Αλλά το ερώτημα είναι: Ποιος τον ρώτησε τον Πολύδωρα για να πει τη γνώμη του; Αλλά έτσι είναι. Άμα δε βλέπεις το όνομά σου ούτε στα μονόστηλα, σκαρφίζεσαι ίντριγκες.

antinews.gr