21 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μιχελάκης δήλωνε ότι ο Βενιζέλος ήταν βασικός συνήγορος του Τσοχατζόπουλου

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύουν από την Κουμουνδούρου με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υπενθυμίζουν πως ο κ. Μιχελάκης τον Απρίλιο του 2012 ως εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωνε για την υπόθεση των TOR M1 πως ο κ. Βενιζέλος υπήρξε βασικός συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου και πως «είναι άλλωστε ο ίδιος που το 2010 αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια αποδεχόμενος ακόμα επαχθέστερους όρους».

Δεδομένης της τότε στάσης της ΝΔ, η οποία ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε ψήφισε την κύρωση της σύμβασης Βενιζέλου ούτε την υλοποίησε από το Νοέμβριο του 2011 έως σήμερα, πηγές της Κουμουνδούρου πετούν το μπαλάκι στη Συγγρού ρωτώντας τι θα πράξει η ΝΔ σε ότι αφορά στην εξεταστική επιτροπή που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σκανδαλώδη σύμβαση, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και εξοπλιστικό σκάνδαλο.

Επίσης ρωτούν αν επιμένει η ΝΔ στα όσα είχε καταγγείλει τότε ο κ. Μιχελάκης πώς «οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος ως υπουργοί Εθνικής Άμυνας με τις δυο αυτές συμβάσεις πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να έχουμε πληρώσει πάνω από 2 δισ. ευρώ, αλλά αντί των οκτώ να έχουμε παραλάβει, μετά από 12 χρόνια μόνο ένα υποβρύχιο».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα αναφέρουν πως δεδομένων των καταγγελιών του κ. Μιχελάκη το 2012, αλλά και της στάσης του κόμματος της ΝΔ το 2010, μπορεί να υποθέσει κανείς με ευκολία ότι η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Σε αντίθετη περίπτωση θα καταστεί απολύτως σαφές ότι θα παρέχει "κάλυψη" στον κ. Βενιζέλο για λόγους... πολιτικών και κυβερνητικών ισορροπιών.

Πηγή: http://www.skai.gr