08 Οκτωβρίου 2013

Το νέο κούρεμα Αλέξη θα του στοιχίσει πολιτικά στα Βόρεια Προάστεια

Σίβυλλα alert! Πώς ένα… macaron Hermé συνδέει Τσίπρα-Λαγκάρντ;

Dommage! Je me sens très déçue! Πιστεύω ότι και αυτός ακόμα ο Τεν-Τεν θα άφηνε ένα δάκρυ να κυλήσει από τα μάτια του. Το «κοκοράκι» το οποίο έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να μοιάζει με τον συμπαθέστατο, σκανδαλιάρη ήρωα των παιδικών μας χρόνων… εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ ακολουθεί πλέον μια πιο “cool” επιλογή…
haute coiffure όσον αφορά στα μαλλιά του. Επιμένω ότι ο super Alex πρέπει να επιστρέψει στο style-κοκοράκι που είχαν λατρέψει οι νεαρές κυρίως γυναίκες. Το hairstyling του κ. Τσίπρα είχε δημιουργήσει ένα «μύθο» γύρω από το όνομά του, εκτοξεύοντας τις μετοχές του στα… σαλόνια των βορείων προαστίων. Εκεί όπου ο κ.Τσίπρας συνηθίζει να κάνει σκληρή κριτική. Ο Alex και το κοκοράκι του. Λίγοι πολιτικοί άνδρες θα τολμούσαν να κυκλοφορήσουν με τέτοια επιλογή στην καστανή τους κόμη. Τελικά ο κ.Τσίπρας αποφάσισε να αλλάξει τα μαλλιά του. Στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση επέλεξε κάτι ήσυχο, κάτι «άνοστο» και προβλεπόμενο. Τον παροτρύνω να επιστρέψει αμέσως στο…old look! Νομίζω ότι η νέα, χωρίς ενδιαφέρον στιλιστική επιλογή θα του…. στοιχίσει πολιτικά!

Η mme Λαγκάρντ «φέρνει» στον Αϊνστάιν

Ατυχής και η επιλογή της κ.Κριστίν Λαγκάρντ. Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ άφησε τα λευκά, πλούσια μαλλιά της να μακρύνουν. Το αποτέλεσμα απογοητευτικό! Άσχημο! Η elegant Κριστίν θυμίζει… παππού με μακριά λευκά μαλλιά! Η νέα της εμφάνιση παραπέμπει σε… τρελό επιστήμονα ή σε γηραιό άνθρωπο των σπηλαίων. Ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ την κομψότατη κ.Λαγκάρντ με τα Dior ταγιέρ, τις κασμιρένιες πασμίνες και την απίστευτη συλλογή από συλλεκτικές τσάντες Hermès να με απογοητεύσει τόσο μα τόσο πολύ!

Πρόσφερε macarons στον Έλληνα πρωθυπουργό;

Την παρατηρούσα στην διάρκεια της συνάντησής της στην Ουάσινγκτον με τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Η Κριστίν ντυμένη με σκούρο μπλε κοστούμι και μακρύ φουλάρι σε εκτυφλωτικό πορτοκαλί υποσχέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι θα μας υποστηρίξει για να λυθεί το θέμα του χρέους. Δεν γνωρίζω αν η κ. Λαγκάρντ προσέφερε στον κ.Σαμαρά ένα από τα αγαπημένα της macarons. Η επικεφαλής του ΔΝΤ τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στα macarons που φέρουν την υπογραφή του διασημότερου ίσως pastry chef στον πλανήτη. Του κ. Pierre Hermé. Ο monsieur Hermé παραδέχθηκε μέσα από συνέντευξή του στο CNN ότι η Κριστίν του είχε ζητήσει να δημιουργήσει macarons για την G20 με τα ανάλογα φυσικά χρώματα. Η κ. Λαγκάρντ προμηθεύεται τα macarons από το κατάστημα του Pierre Hermé στο Παρίσι. Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά που άκουσα για τις υπέροχες γλυκές δημιουργίες του Hermé (δεν αφορούν μόνο macarons αλλά και υπέροχες σοκολάτες) ήταν σε μία παρέα φίλων που λατρεύει την Πόλη του Φωτός. Έψαχνα αρκετή ώρα να βρω το κατάστημά του στο St. Germain. Ένα κατάστημα που μοιάζει με πολυτελή boutique ρούχων.

Η Βάρη, ο Μποτέρο, ο Armani και το St. Germain

Ρίχνω μια προσεκτική ματιά στο κοστούμι της Κριστίν. Μοιάζει με εκείνα που επιλέγει από την boutique του Armani στο St. Germain η Σοφία Βάρη. Η διάσημη Ελληνίδα γλύπτρια ξέρει να συνδυάζει άψογα τα κοστούμια του Ιταλού μαιτρ με τα ογκώδη γλυπτά κοσμήματά της. Η καλλιτέχνης δεν χρειάζεται άλλωστε να διανύσει μεγάλη απόσταση για να φθάσει στην boutique του Giorgio. Το σπίτι που μοιράζεται με τον σύζυγό της κορυφαίο Κολομβιανό γλύπτη Φερνάντο Μποτέρο είναι αρκετά κοντά. Στην απέναντι πλευρά του St. Germain. Πίσω από το always classic “Deux Magots”.

ΤΟ ΒΗΜΑ