24 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Απάντηση Αδ. Γεωργιάδη στις επιθέσεις από Αλ. Τσίπρα και Δ. Βαρνάβα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Υγείας αλλά και κατά του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τον δημόσιο διάλογο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για βαθιά ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα εστιάζοντας ιδιαίτερα στο θέμα των ανέργων και ανασφαλίστων, με ομιλία του στη δημόσια διαβούλευση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Εργου Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε, 3,5 εκατομμύρια άτομα στην Ελλάδα δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα και περίθαλψη και εξέφρασε την απορία, «γι’ αυτή την υγειονομική βόμβα ποιοί είναι υπεύθυνοι;» Ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του και κατά του υπουργού Υγείας, τον οποίο χαρακτήρισε ως «ανεκδιήγητο» και «υπουργό Προπαγάνδας», ενώ τόνισε ότι τα ζητήματα της δημόσιας υγείας «δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με ύφος χιλίων καρδιναλίων και με αστεϊσμούς από ανθρώπους που τον ελεύθερό τους χρόνο πηγαίνουν κρυφά στα τηλεοπτικά στούντιο για να κάνουν γυρίσματα τηλεπωλήσεων βιβλίων».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος έκανε λόγο για εμπάθεια απέναντι στο πρόσωπό του, ενώ τόνισε ότι η άτεγκτη υιοθέτηση κατηγοριών εναντίον του δεν συνάδουν με το ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο υπουργός Υγείας δέχθηκε φραστική επίθεση και από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος κ. Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος δήλωσε για τον κ. Γεωργιάδη ότι «ο φυσικός πολιτικός του χώρος είναι η Χρυσή Αυγή και οι πρακτικές του είναι όμοιες με εκείνες του Κασιδιάρη». Σημείωσε δε ότι ο υπουργός «διαπραγματεύεται ως αχυράνθρωπος της Τρόικας» και έχει σκοπό να «εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των νοσοκομείων και των ασθενών». Ο κ. Γεωργιάδης, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Βαρνάβα ως «παραλήρημα το οποίο δεν εκφράζει τους γιατρούς του ΕΣΥ» και ως «προσβλητικό και ανάξιο απάντησης λόγο».



Πέννυ Μπουλουτζά
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ