04 Οκτωβρίου 2013

Μιχαλολιάκος, Λαγός:Μόνοι στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού-Δεν θα βλέπουν κανέναν (ΓΡΑΦΗΜΑ)

​Σε ξεχωριστές φυλακές κρατούνται οι προφυλακισμένοι βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατηγορούνται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, σε ανακαινισμένη πτέρυγα, κρατούνται ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός. Και οι δύο θα προαυλίζονται μόνοι τους και δεν θα έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους.
 
Στην ίδια πτέρυγα κρατούνται η...
σύζυγος του Άκη Τσοζατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή και η λογίστριά του Φρόσω Λαμπροπούλου, αλλά και η σύζυγος του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου, Ρεβέκκα Σκαφτούρα.

Ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης θα μεταχθεί στο Μαλανδρίνο, όπου έχει μεταφερθεί ήδη ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς.

Αντιδράσεις υπήρξαν για την ενδεχόμενη μεταγωγή της προφυλακισμένης ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού και έτσι επιλέχθηκε η μεταγωγή της στη Θήβα.

Σύμφωνα με νομικούς, πάντως, ο κύκλος των τηλεφωνημάτων που έγιναν από τον Γιώργο Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα «έκαψαν», όπως αποδείχθηκε, τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τον επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι ένα τέταρτο μετά τη δολοφονία του Φύσσα τού τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς και του είπε «σκότωσα άνθρωπο».

Εκείνος, με τη σειρά του, παραδέχθηκε ότι επικοινώνησε με τον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Λαγό, αλλά αρνήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας υποστηρίζοντας ότι κανείς στη Χρυσή Αυγή δεν ήξερε κάτι.

Πηγή: ''Τα Νέα''