18 Οκτωβρίου 2013

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν μαινόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου - Διετάχθη μία ακόμη ΕΔΕ

Ενα μόλις 24ωρο μετά τα έκτροπα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Ρεθύμνου φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα, προκάλεσαν φθορές και έβαψαν με σπρέι δυο από τις κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, αμέσως μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας στο εκκλησάκι του Αγίου Λουκά στον περίβολο του νοσοκομείου, περίπου 15 άτομα μπούκαραν στο χώρο όπου ήταν σε εξέλιξη ειδική εκδήλωση για τους ευεργέτες του νοσηλευτικού ιδρύματος, φώναξαν συνθήματα κατά των δωρητών και προκάλεσαν φθορές, για να φύγουν ανενόχλητοι μετά από μερικά λεπτά.

Αμεσα, ο διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, έδωσε εντολή στο διοικητή του Γ.Ν. Ρεθύμνου Νίκο Ξυπολυτά για διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν και που υπάρχουν ευθύνες για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο χώρο του νοσοκομείου.

Το νέο κρούσμα βίας σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, προκάλεσε την οργή του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη o oποίος σε μήνυμά του στο twitter, ανέφερε ότι στα επεισόδια του Ρεθύμνου συμμετείχαν και εργαζόμενοι.

«Σήμερα σε εκδήλωση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου υπήρξαν επεισόδια από κουκουλοφόρους αλλά και προσωπικό του ΕΣΥ. Δόθηκε εντολή για ΕΔΕ», από την οποία θα διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, για «να πράξουμε τα νόμιμα».