26 Οκτωβρίου 2013

Γιορτάζει η Θεσσαλονίκη σήμερα

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη αρχίζουν σήμερα με την πανηγυρική δοξολογία στις 11 το πρωί στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Στη δοξολογία θα δώσει το παρών ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από τις 19 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στη διάρκεια του γεύματος που παραθέτει ο διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής, στη 1.30 το μεσημέρι στη Λέσχη Αξιωματικών, ενώ αύριο στις 11 το πρωί θα εγκαινιάσει στο Διοικητήριο έκθεση κειμηλίων που διοργανώνει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με τίτλο: «Το '40 έτσι πολεμήσαμε».

Σήμερα, εξάλλου, στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και αύριο στις 11 θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή.

Επί ποδός για τη στρατιωτική παρέλαση της Δευτέρας

Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η παρέλαση θα γίνει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα οποία θα ισχύσουν μέχρι και την παρέλαση της Δευτέρας με τη συμμετοχή περίπου 3.000 αστυνομικών