28 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-"Δεν είμαι ο Μπεν. Είμαι Ρουμάνος"-Κομφούζιο με το βίντεο

Ένας νεαρός εμφανίστηκε το απόγευμα στην κυπριακή αστυνομία και είπε ότι είναι Ρουμάνος και ότι είναι εκείνος που απεικονίζεται στο βίντεο, το οποίο έχει κινητοποιήσει τις κυπριακές αρχές και την Ιντερπόλ. Ο νεαρός μοιάζει εκπληκτικά με τον Μπεν Νίνταμ.
Η κυπριακή αστυνομία εντόπισε άλλους δύο νεαρούς με αυτά τα χαρακτηριστικά και τους υπέβαλε σε εξέταση DNA.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha


«Είδα το βίντεο χτες το βράδυ. Παρατηρώντας τον άντρα που εμφανίζεται σε αυτό διαπίστωσα ότι μοιάζει πολύ με το πώς θα πρέπει να είναι ο Μπεν σήμερα. Το χρώμα του δέρματος του είναι ανοιχτό, δεν είναι σαν αυτό των Ρομά που είναι μαζί του. Πιστεύω πως ο νεαρός μοιάζει στον πατέρα του Μπεν».
Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποιεί η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταν, αναφερόμενη στο βίντεο που απεικονίζει έναν νεαρό, ο οποίος φέρεται να μοιάζει πολύ με την τεχνικά επεξεργασμένη φωτογραφία του 24χρονου σήμερα γιου της.

Η κυρία Νίνταν, μιλώντας στο zougla.gr, εξηγεί ότι αφού είδε χθες το βράδυ το βίντεο χωρίς να κρύβεται το πρόσωπο του νεαρού, έχουν αναπτερωθεί οι ελπίδες της καθώς θεωρεί πολύ πιθανό ο εν λόγω άνθρωπος να είναι ο γιος της.

«Προσπαθούμε να είμαστε συγκρατημένοι. Πιστεύουμε ότι ίσως έχουμε καλά νέα. Έχουμε ζητήσει από την αστυνομία να βρουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο ώστε να γίνει εξέταση DNA» σημειώνει.



Παρακολουθήστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο zougla.gr



«Είμαι ο νεαρός που απεικονίζεται στο βίντεο»

Ο νεαρός στο Α.Τ. Λεμεσού/πηγή φωτό: tothemaonline.com

Την ίδια ώρα, μετά από μαρτυρίες σχετικά με την ύπαρξη ενός νεαρού που μοιάζει με τον Μπεν Νίνταμ ο οποίος χάθηκε στην Κω στις 24 Ιουλίου του 1991 σε ηλικία 1,5 έτους, οι Αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένη έρευνα στην Κύπρο.

Οι άντρες της αστυνομίας κατάφεραν σήμερα το απόγευμα να εντοπίσουν τον νεαρό άντρα που εμφανίζεται στο βίντεο να περιστοιχίζεται από τέσσερις αθίγγανους και ήδη έχει δώσει δείγμα αίματος ώστε να γίνει εξέταση DNA.

«Εντοπίστηκε ο άντρας που φαίνεται στο βίντεο. Είναι 22 χρονών και λέει ότι κατάγεται από την Ρουμανία. Είναι πλήρως συνεργάσιμος και έδωσε δείγμα αίματος για να γίνει εξέταση DNA. Ανέφερε ότι οι Ρομά που είναι δίπλα του είναι ο θείος και η θεία της κοπέλας του. Στην Κύπρο ήρθε μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για να εργαστεί και είχε σκοπό να μείνει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου» επισημαίνουν αστυνομικές πηγές στο zougla.gr.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, από το έτος 2005, ο τότε εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κω, κ. Ανδρέας Καραφλός, είχε παραγγείλει τη διενέργεια ελέγχων σε καταυλισμούς Ρομά σε Λάρισα και Βέροια. Ο κ. Καραφλός, που υπηρετεί ως αντιεισαγγελέας Εφετών στην Αθήνα, φέρεται μάλιστα να έχει ενημερωθεί για την ύπαρξη αυτών των στοιχείων.


(Διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεση του Μπεν)

Το χρονικό της εξαφάνισης
Το θρίλερ του μικρού Άγγλου που χάθηκε στην Ελλάδα απασχόλησε έντονα τα Μέσα Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Ο Μπεν Νίνταμ ήταν 1,5 χρόνων όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο νησί της Κω στις 24 Ιουλίου 1991. Η οικογένειά του βρισκόταν στο νησί συνδυάζοντας εργασία και διακοπές και διέμενε σε τροχόσπιτο, στην αγροτική περιοχή «Ηρακλής».

Ο παππούς και η γιαγιά του σκέφτονταν μάλιστα να μείνουν μόνιμα στο νησί. Κάποια στιγμή ο θείος του απομακρύνθηκε και το παιδάκι τον ακολούθησε. Όλοι πίστεψαν ότι τον πήρε ο θείος του και δεν τον αναζήτησαν, με αποτέλεσμα η εξαφάνισή του να γίνει αντιληπτή αρκετές ώρες αργότερα.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη αλλά το παιδί δεν βρέθηκε.

Η μητέρα, η γιαγιά και ο παππούς του, δεν έπαψαν να αναζητούν το άτυχο αγοράκι και ευαισθητοποίησαν την κοινή γνώμη.

Ξένοι επιχειρηματίες προσφέρουν το ποσό των 640.000 ευρώ σαν αμοιβή σε όποιον αποκαλύψει την αλήθεια για τον μικρό Μπεν.



Η Σκότλαντ Γιάρντ μετά από επεξεργασία φωτογραφικού υλικού της οικογένειας, παρέδωσε και νέα εικόνα του Μπεν στην ηλικία των 21 χρόνων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η 41χρονη μητέρα του Μπεν Νίνταμ, αναφερόμενη στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Sunday Mirror» ότι οι ελληνικές αρχές πάντα υποστήριζαν ότι «οι τσιγγάνοι δεν κλέβουν παιδιά», και τονίζει ότι «τώρα ξέρουμε ότι το κάνουν. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, πως αυτές οι νέες πληροφορίες θα μας βοηθήσουν να βρούμε τον Μπεν».

Στη συνέντευξή της επεσήμανε ότι «πάντα πιστεύαμε ότι η απαγωγή του Μπεν είχε γίνει από τσιγγάνους και οι έρευνές μας, κατέληγαν πάντα στη Λάρισα. Πιστεύουμε ότι η έρευνα για την εξαφάνιση του Μπεν θα πρέπει να αρχίσει και πάλι στη Λάρισα σε συνεργασία της βρετανικής και της ελληνικής αστυνομίας».