22 Οκτωβρίου 2013

Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος Δένδια: Νέα επέμβαση των ΜΑΤ κατά καταληψιών στην Εύβοια

Επέμβαση με χημικά εναντίον εργαζομένων από εργοστάσια της Εύβοιας («Τσιμέντα Χαλκίδας», «Σέλμαν», «Νεοσέτ», «Ιντερκέμ», «Μηχανική») πραγματοποίησαν τα ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Οι εργαζόμενοι απαιτούσαν να μπουν μέσα στο κτίριο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να επέμβουν με χημικά.


Νωρίτερα οι εργαζόμενοι από τα εργοστάσια της περιοχής, στα οποία έχει διακοπεί η παραγωγική διαδικασία, πραγματοποίησαν πορεία ξεκινώντας από το Εργατικό Κέντρο της περιοχής, διεκδικώντας τη διασφάλιση της εργασίας τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους αναμένεται να γίνει και παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, σήμερα στις 7 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία είχε συλλάβει 13 εργαζόμενους επειδή συμμετείχαν στην κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίοι στη συνέχεια και μετά τις αντιδράσεις των συναδέλφων τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την «απρόκλητη επίθεση» των ΜΑΤ, με χημικά, σε συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, που «διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμά τους στη δουλειά».

«Η σημερινή επίθεση των ΜΑΤ, που αποτελεί συνέχεια των συλλήψεων 13 εργαζομένων από τα εργοστάσια της περιοχής, αποδεικνύει ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής περνά μέσα από το δόγμα “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης», επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος προσθέτοντας ότι «οι εργαζόμενοι, ο λαός με οργάνωση της πάλης και λαϊκή συμμαχία μπορούν να απαντήσουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες».

Το ΠΑΜΕ, από την πλευρά του, καταγγέλλει την κυβέρνηση, την εργοδοσία και καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Το δόγμα «Νόμος και Τάξη», η τρομοκρατία της κυβέρνησης και των μονοπωλίων απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει, σημειώνει.