23 Οκτωβρίου 2013

Τσίπρας (με πουκάμισο Ralph Lauren): Θα χάσουν τα λεφτά τους όσοι έρθουν για ιδιωτικοποιήσεις

Κόντρα μεγατόνων κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι κερδοσκόποι θα χάσουν τα λεφτά τους, δεν θα αναγνωρίσουμε υπογραφές άρσης της εθνικής κυριαρχίας, διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας για να λάβει σκληρή απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που τον κατηγόρησε ότι σαμποτάρει τις επενδύσεις στη χώρα, ποντάροντας στην αποτυχία της.

Μιλώντας στους εργαζόμενους του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρισε τον ΑΔΜΗΕ «ραχοκοκαλιά» της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας, κάνοντας λόγο για εθνική στρατηγική υποδομή που αποτελεί θεμέλιο για την άμυνα και την ασφάλεια, καθώς επίσης για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε εθνικό έγκλημα πιθανή ιδιωτικοποίηση των δικτύων και των γραμμών μεταφοράς και παράλληλα τόνισε την αποφασιστικότητα του κόμματός του να το αποτρέψει, έτσι ώστε να μείνει στα χαρτιά.

Ακόμα κι αν το διαπράξουν, θα είναι υπόλογοι, υπογράμμισε, γιατί «δεν διαχειρίζονται την περιουσία που τους την κληρονόμησαν οι παππούδες τους, αλλά τους κόπους και την περιουσία χρόνων ενός ολόκληρου λαού», διαμηνύοντας σε όσους -όπως είπε- έρθουν να κερδοσκοπήσουν, να το υπολογίσουν και δεύτερη φορά, γιατί και θα χάσουν τα λεφτά τους και θα τεθούν υπόλογοι έναντι του νόμου.

Όλες οι συμβάσεις, ακόμα και οι διεθνείς συμβάσεις, υπόκεινται και καθορίζονται από τους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς δύναμης. Τους συσχετισμούς που διαμορφώνει η δημοκρατία μέσα από την εκλογική διαδικασία. Ποιος, λοιπόν, δικαιούται σε ευρωπαϊκό επίπεδο να αρνηθεί ότι μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση σε μια ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει δικαίωμα να ψηφίζει νόμους στο ελληνικό κοινοβούλιο, διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε υψηλούς τόνους ήρθε η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι τορπιλίζει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του και οι απροκάλυπτες απειλές του εναντίον υπουργών και επενδυτών αποκαλύπτουν τις ακραίες πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε ο Σίμος Κεδίκογλου και κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «τορπιλίζει το θετικό επενδυτικό κλίμα που διαμορφώνεται, ποντάροντας ξεδιάντροπα στην αποτυχία της χώρας».