10 Οκτωβρίου 2013

Schmidt της Google: «Τι να επενδύσουμε ρε μαλάκ@ς όταν αλλάζετε πολιτική κάθε 6 μήνες; Τέσπα κάτι θα κάνουμε...»-Δύο έργα προωθεί η ΖΤΕ

"Αν παταχθεί η γραφειοκρατία, οι επενδυτές θα στραφούν στην Ελλάδα", είναι το μήνυμα που μετέφερε ο πρόεδρος της Google, Eric Schmidt, στην ελληνική κυβέρνηση.

"Σκεφτόμαστε τις επιλογές μας για την Ελλάδα", διεμήνυσε ο Schmidt, ερωτηθείς για το εάν ο τεχνολογικός κολοσσός εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει τεχνολογικό hub στην χώρα μας.


Μιλώντας σε σεμινάριο που πραγματοποιεί η Google στην Αθήνα, ο Schmidt τόνισε πως "ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς έχει αντιληφθεί τις προοπτικές της Ελλάδας".

Παράλληλα, ζήτησε να εξαφανιστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που αποτρέπουν την εκκίνηση μιας επιχείρησης στη χώρα.

"Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ότι όποια εταιρία θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, θα έχει την ασφάλεια ότι η πολιτική θα είναι η ίδια σε πέντε ή 10 χρόνια", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Schmidt.

Κινεζική ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα - Δύο έργα προωθεί η ΖΤΕ, ηγέτιδα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών - Δημιουργούνται έως 600 νέες θέσεις εργασίας - Συνάντηση Hou WeiGui με Σαμαρά στο Μαξίμου

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας δίδει ο Hou WeiGui, επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας ΖΤΕ, που δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες.

Μετά το πέρας της συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ο επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας δήλωσε ότι η ZTE σχεδιάζει δύο έργα στην Ελλάδα. Ειδικότερα, μετά τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά για τα προϊόντα της, η ΖΤΕ προχωρά και στη δημιουργία επισκευαστικού κέντρου.

"Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν την οικονομία της Ελλάδας και θα προσφέρουν 400 - 600 νέες θέσεις εργασίας τα δύο αυτά έργα", επεσήμανε, προσθέτοντας ότι την προσπάθεια αυτή στηρίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι η ΖΤΕ είναι μια εκ των πέντε μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών παρόχων παγκοσμίως και επεσήμανε ότι αυτή η συμφωνία αντανακλά την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα για επενδύσεις.

"Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Η προσπάθεια είναι να ακολουθήσουν κι άλλες θετικές ειδήσεις και επικεφαλής είναι ο πρωθυπουργός", τόνισε.

"Αλλάζει η εικόνα στον κόσμο για την Ελλάδα. Η χώρα μπαίνει ξανά στον χάρτη των μεγάλων επενδύσεων", δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.