23 Οκτωβρίου 2013

Βurberry, Polo και πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία… Μήπως είσαι καπιτάλα τελικά ρε Αλέξη; (ΦΩΤΟ)

Στην πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό», σε ερώτηση για το πότε θα φορέσει γραβάτα, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, απάντησε: «κουβαλάω το “βάρος” του ότι αν ποτέ φορέσω θα θεωρηθεί ότι είναι μία μετατόπιση προς τον συμβιβασμό, σημειολογική μετατόπιση προς τον συμβιβασμό».

Περίεργες αντιλήψεις (και) περί συμβιβασμού έχει ο Αλέξης. Δε φοράει γραβάτα για να μην τον πουν «συμβιβασμένο» αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιδεικνύει την πλούσια – τόσο σε ποικιλία όσο και σε κόστος – γκαρνταρόμπα του, αλλά και ένα life style που μάλλον προς καπιταλιστή πηγαίνει, παρά στον «Ηγέτη της Αριστεράς».

Θυμάστε προφανώς την εμφάνισή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με το πανάκριβο πουκάμισο μάρκας Burberry. Έχετε ενημερωθεί επίσης, ότι για το μεγάλο παιδάκι του, δεν επέλεξε κάποιον από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Κυψέλης, αλλά επέλεξε έναν από τους ακριβότερους ιδιωτικούς των Αθηνών, κάπου στην Πλάκα, με κόστος που ξεπερνά τις 6.500€ το χρόνο.

Χθες, πήγε να μιλήσει στους εργαζομένους της ΑΔΜΗΕ και να πει ότι «θα χάσουν τα λεφτά τους όσοι έρθουν για ιδιωτικοποιήσεις», καθώς και ότι «όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, θα επανακρατικοποιήσει τη ΔΕΗ». Η ενδυματολογική του επιλογή αυτή τη φορά ήταν ένα πουκάμισο Polo Ralph Lauren, η οποία φυσικά αποδεικνύεται η αγαπημένη του μάρκα, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω.

Δε θα ασχολούμασταν καν με το θέμα των ενδυματολογικών επιλογών και του life style του κ. Τσίπρα. Όμως, όταν για τόσο μικρά θέματα, όπως αυτό της γραβάτας, φέρεται τόσο υποκριτικά, φανταστείτε πως μπορεί να διαχειρίζεται τα πιο σημαντικά… Και είναι πολλά τα «μικρά». Δηλώνει «άθεος», αλλά «αγιάζεται» από τον Ιερέα κατά τον πρόσφατο αγιασμό στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μένει στην Κυψέλη, αλλά έχει (όπως μαθαίνουμε) σπίτι – βίλα στην Κηφισιά.


Τσιπρας Polo 6 Φωτοπουλος 

τσιπρας Polo 2 

Τσιπρας Polo 3 

Τσιπρας Polo 4 

Τσιπρας Polo 5 

Τσιπρας Timberland 2