24 Νοεμβρίου 2013

Δις ισόβια σε τραπεζικό υπάλληλο για υπεξαίρεση 1,7 εκατ. ευρώ

Την ποινή των δις ισοβίων θα κληθεί να εκτίσει ένας 51χρονος υπάλληλος τραπέζης στην Κατερίνη, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για υπεξαίρεση 1,7 εκατομμυρίων ευρώ και για πλαστογραφία.
Ο 51χρονος συνελήφθη την προηγούμενη Πέμπτη, καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Το σκάνδαλο σε τραπεζικό υποκατάστημα της Πιερίας, όπου εργαζόταν, αποκαλύφθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία. Η εσωτερική έρευνα που ακολούθησε έδειξε ότι ο 51χρονος έκανε αναλήψεις διαφόρων ποσών από λογαριασμούς πελατών, τα οποία, όταν χρειαζόταν, κάλυπτε με αναλήψεις από λογαριασμούς άλλων πελατών αλλά και με πλαστά έγγραφα ότι τοποθετούσε χρήματα σε ομόλογα υλοποιώντας επενδύσεις.

Ο εν λόγω υπάλληλος υπολογίζεται ότι μετά το 2000 και για περισσότερα από οκτώ χρόνια υπεξαίρεσε με αυτό τον τρόπο 1,7 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο κλήθηκε να καταβάλει στη συνέχεια η τράπεζα στους πελάτες της. Στη δίκη, στην οποία ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών, ο συνήγορος του ισχυρίστηκε ότι ο 51χρονος επένδυσε τα χρήματα στο χρηματιστήριο αλλά η κίνηση του αυτή δεν είχε επιτυχία.

Ο υπάλληλος κρίθηκε ένοχος και για τα δύο αδικήματα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών και καταδικάστηκε σε δις ισόβια, η αυστηρότερη ποινή που έχει επιβληθεί από δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για οικονομικό έγκλημα.

Πληροφορίες από makthes.gr