17 Νοεμβρίου 2013

Χωρίς απρόοπτα η πορεία του Πολυτεχνείου στη οποία συμμετείχε το τρελό νούμερο 20.000 διαδηλωτών ιθαγενών και λάθρο. Δύο συλλήψεις και 147 προσαγωγές

Μερικά νταϊλίκια στα Εξάρχεια κόπηκαν άμεσα από την ΕΛΑΣ

Χωρίς απρόoπτα ολοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία, πρoς την αμερικανική πρεσβεία, για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συνολικά υπολογίζεται πως περίπου 20.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στην ειρηνική πορεία.

Όσο για τα δυο άτομα που γδύθηκαν νωρίτερα ενώπιον διμοιρίας των ΜΑΤ , στο Σύνταγμα, η Αστυνομία ανακοίνωσε πως προσήχθησαν και διαπιστώθηκε ότι είναι Γάλλοι υπήκοοι.

Πριν την έναρξη της πορείας η Αστυνομία είχε προχωρήσει προληπτικά σε 149 προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων δυο κρατούνται καθώς ο ένας εξ αυτών είχε πάνω του σφεντόνα.

Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα.

Πριν διαλυθούν πλήρως και τα τελευταία μπλόκ της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια, αρχικά στη συμβολή Χαριλάου Τρικούπη και Αλεξάνδρας και συνεχίστηκαν για λίγη ώρα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Συγκεκριμένα ομάδα διαδηλωτών , όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία , επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στη περιοχή Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών ενω οι νεαροί απομακρύνθηκαν, προς τη πλατεία Εξαρχείων, όπου συνεχίστηκε, για λίγο, η ένταση. Αστυνομικές δυνάμεις κατέφθασαν στη πλατεία όπου παραμένουν μέχρι τώρα ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές.

Αγνωστοι απάντησαν (περίπου στις 20:30) στην αστυνομική επιχείρηση με βόμβες μολότοφ στην οδό Στουρνάρη.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο.