03 Νοεμβρίου 2013

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 29χρονο - Αναμένεται να αποσωληνωθεί εντός 48 ωρών

Οι θεράποντες ιατροί στο νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς" δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του 29χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά των ψυχρών εκτελεστών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Εντός του επόμενου 48ωρου αναμένεται να αποσωληνωθεί.
Μετά την τετράωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες από ομάδα δύο χειρουργών, ο νεαρός νοσηλεύεται σε καταστολή και διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Δίπλα του βρίσκεται συνεχώς η μητέρα του Όλγα Βλάχου, η οποία δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του MEGA ότι οι γιατροί διατυπώνουν συγκρατημένη αισιοδοξία γιατί ο γιος της παρουσίασε πίεση και ταχυκαρδία.

"Εύχομαι να σηκωθεί σύντομα όρθιος και να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του. Ο Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος που δέχτηκε τη σφαίρα και τώρα παλεύει για να ζήσει. Αξίζει να ζήσει, γιατί είναι ένας χαρακτήρας ακέραιος, ένα παιδί που δεν πείραξε ποτέ κανέναν, πάντα με χαμόγελο, με την οικογένειά του, ένας νοικοκύρης..." δήλωσε η μητέρα του τραυματία.

Κατά το χθεσινό χειρουργείο οι γιατροί αποκατέστησαν τα πολλαπλά τραύματα που έφερε στα εσωτερικά του όργανα από τη σφαίρα που δέχθηκε και του προκάλεσε διαμπερές τραύμα, ενώ χρειάστηκε να αφαιρέσουν τον σπλήνα του.

Εκείνο που ανησύχησε τους γιατρούς από την πρώτη στιγμή ήταν η πιθανότητα πνευμονικού οιδήματος, καθώς η σφαίρα είχε διαπεράσει τον πνεύμονα σε δύο σημεία με αποτέλεσμα να προκληθεί ακατάσχετη αιμορραγία, την οποία όμως κατάφεραν να ελέγξουν.

Σε αυτή τη φάση οι γιατροί εκτιμούν ότι δεν θα χρειαστεί νέο χειρουργείο και προσπαθούν με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή να ρυθμίσουν την πίεση και την καρδιακή του λειτουργία.

Ο 29χρονος τραυματίας, που έχει τελειώσει τη Γεωπονική και εργάζεται σε επιχείρηση τροφίμων, βρέθηκε χθες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής προκειμένου, όπως λέει η μητέρα του, να πάρει το βιογραφικό του ενός από τους νεαρούς που δολοφονήθηκαν για να τον βοηθήσει να βρει δουλειά.